• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htio da tuče Đokovića, sad mu se divi: "On je najbolji teniser u istoriji i da ne prestigne Federera i Nadala!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Htio da se bije s Novakom, sad ga veliča: Najbolji je u istoriji čak i da ne prešiša Rafu i Rodžera

 Endi Rodik i Džim Kurijer - Novak đoković je najbolji teniser u istoriji  Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen, YouTube/FOCUSEDdocs/printscreen

Pitanje najboljeg tenisera svih vremena posljednjih godina sve više okupira tenisku javnost, a već odavno je postalo jasno da se tu radi o trci u troje - Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal su ti o kojima se govori u ovom kontekstu.

Sada su o toj trci govorili i Endi Rodik i Džim Kurijer, dvojica Amerikanaca i dvojica bivših najboljih tenisera svijeta.

Kada se na kraju karijera "velike trojke" budu svodili računi, njih dvojica vjeruju da bi Novak Đoković mogao vrlo lako da bude taj koji će biti smatran za najboljeg tenisera u istoriji.

Trenutna situacija je jasna - Federer i Nadal imaju po 20 grend slemova, Đoković tri manje, ali dvojica slavnih Amerikanaca nude svoje viđenje ove trke.

"Ono kako ja to vidim, Novak će osvojiti više grend slemova od ostale dvojice. Nadal mislim da će biti drugi u tom nadmetanju, a Federer možda još uvijek ima nešto u sebi. Bio je tako blizu na Vimbldonu prošle godine. Ne zaboravimo da ga je Novak tada "ukrao". Lako je moglo da bude Federer 21, a Đoković 16", rekao je Kurijer za "Tennis Channel".

Stariji od dvojice Amerikanaca veruje da Nadal do kraja karijere može da osvoji još dva ili tri grend slema, a Đoković čak pet ili šest, u zavisnosti od toga koliko obojica budu bili zdravi.

Endi Rodik, međutim, kaže da je priča o najboljem svih vremena "jednosmjerna ulica" i da je Đoković u prednosti u odnosu na svoje rivale.

Novak Djokovic of Serbia celebrates winning match point against Diego Schwartzman of Argentina during their singles tennis match at the ATP World Finals tennis tournament at the O2 arena in London, Monday, Nov. 16, 2020. (AP Photo/Frank Augstein)
Izvor: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

To je blago iznenađenje, imajući u vidu da je on nekada na sva usta volio da "pljuje" po Novaku, poznate su njegove izjave o Đokovićevim navodno izmišljenim povredama iz vremena dok je još bio igrač, a svojevremeno je pričao i da je malo falilo da se pobije sa srpskim teniserom.

"Mislim da je to prilično jasno. Đoković je favorit na tri od četiri grend slema sljedeće godine i one tamo. Čak i kad pogledate 2020. godinu, on je propustio Vimbldon gdje je bio najbolji u proteklih nekoliko godina. Na US openu je nesrećno pogodio onu sudiju. Sad je Australija u nekoj turbulenciji, a Novak sigurno misli "daj da izađemo na teren, daj da igramo dok sam još na vrhuncu karijere", rekao je Rodik.

Osvajač US opena iz 2003. godine vjeruje da bi Đokovića trebalo smatrati najvećim teniserom svijeta čak i da samo izjednači broj grend slemova koji su osvojili njegovi najveći rivali.

Razlog za to bi ležao u drugim pokazateljima, kao to što ima pozitivan međusobni skor i protiv Nadala i protiv Federera, kao i činjenica da je ostvari dvostruki "zlatni masters".

Uostalom i godinu je završio šest puta na prvom mjestu ATP liste, što je već sada više od Federerovih i Nadalovih pet.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC