• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je prvi pik sa drafta - Zovu ga "novi Vejd": Ne voli košarku, a njegova životna priča je tužna!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Upoznajte ga...

 Ovo je prvi pik sa drafta - Zovu ga "novi Vejd": Ne voli košarku, a njegova životna priča je tužna! Izvor: Tanjug/AP Photo/Jeff Roberson, FIle

Nije bilo iznenađenja u večeri NBA drafta!

Minesota je kao prvog pika izabrana Entonija Edvardsa (19, 193cm) koji igra na poziciji beka šutera i dolazi sa Univerziteta u Džordžiji, a zanimljivo je da je u pitanju momak koji uopšte ne voli košarku - i uopšte je ne prati.

Možda će vas zanimati

Bez obzira na to Timbervulvsi su ga izabrali zbog najvećeg potencijala na draftu, a videćemo da li će uspeti da mu "kanališu" energiju i stvore moćan tandem sa Karl-Entonijem Taunsom.

Iza talentovanog Edvardsa je tužna životna priča, majka Ivet i baka Širli preminule su od raka kada je išao u osmi razred, u roku od osam mesecu. Odgojili su ga sestra Antoanea i brat Antoan, a košarka se pokazala kao "njegov sport".

Veoma je eksplozivan i zato ne čudi što ga porede sa Dvejnom Vejdom.

Kao drugi pik drafta biran je centar Džejms Vajsman (Golden Stejt), potom je tu "plej" Lamelo Bol (Šarlot), krila Patrik Vilijams (Čikago) i Ajzak Okoro (Klivlend).

Jedini srpski košarkaš na draftu bio je Aleksej Pokuševski, koga je Oklahoma siti "ugrabila" sa 17. pozicije, dok je veoma zanimljivo bilo i kada je Deni Avdija, reprezentativac Izraela, odabran kao deveti pik i poručio da je njegov otac "sa Kosova, iz Srbije".

Takođe, Mega je ponovo imala draftovanog igrača. Marko Simonović je izabran kao 44. pik od strane Čikago Bulsa, postavši tako 11. igrač Mege koga su odabrali NBA klubovi.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC