• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denver izneverio Jokića - slabiji su nego 2019/20: Nagetsi zaokružili roster, a "škripi" na klupi!

Autor Milutin Vujičić

Ako ne naprave neki potez do kraja prelaznog roka - biće problema.

 denver-nagets-nikola-jokic-roster-denver-nagets. Izvor: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Denver je igrao finale Zapadne konferencije, gde su ih bez većih problema savladali L.A. Lejkersi, a mnogi su pomislili da će posle toga rukovodstvo reagovati i dovesti još jednog superstara koji bi igrao uz Nikolu Jokića i Džamala Mareja.

Ipak, od toga ni traga ni glasa, štaviše - Denver sada deluje možda i slabije!

Možda će vas zanimati

Nagetsi su tokom prelaznog roka ostali bez nekoliko igrača, doveli su im zamene, ali teško da iko može da tvrdi da su se pojačali u odnosu na prošlu sezonu.

Tako je prvo rezervni centar Mejson Plamli otišao u Detroit (25 miliona dolara za tri sezone), u istom pravcu završio je i Džerami Grant (60 miliona za tri sezone), dok je Tori Krejg pojačao Milvoki, s tim da još nisu objavljeni uslovi pod kojim su ga doveli Baksi.

Od igrača kojima ističe ugovor Denver je sačuvao iskusnog Pola Milsapa, za koga se navodno otimalo "pola lige", a jednogodišnja saradnja na 10 miliona dolara bila je dovoljna da krilni centar ostane.

Kao njegova rezerva doveden je Džamajkl Grin iz Klipersa, Denver mu je dao dvogodišnji ugovor na 15 miliona evra, dok ostaje još da se vidi šta će biti sa Noom Vonlijem, Pi Džej Dozirom, Džordanom Mekreom i Tajlerom Kukom - koji su svi "neograničeno slobodni agenti".

Očekuje se takođe i potvrda dolaska Fakunda Kampaca iz Real Madrida, ali je još rano nagađati da li će odmah biti pojačanje za Denver, to će zavisiti od mnogo faktora.

Poslednji potpis kojim je Denver "kompletirao" roster za narednu sezonu je dolazak Ajzee Hartenštajna iz Rokitsa, javlja "Denver post".

U pitanju je centar koji ima 22 godina, igrao je u Evropi za Artland i Žalgiris, dok je na NBA draftu 2017. godine izabran kao 43. pik. Sa njim će Denver potpisati jednogodišnji ugovor za "veteranski minimum" i veruju da može da iznenadi, ali to nije ono čemu su se navijači nadali.

Roster ne deluje dovoljno snažno kao da bi mogao da se bori sa Lejkersima za titulu, posebno je sumnjiva odbrana koja će značajni ispaštati nakon odlaska visokih igrača.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC