• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović oseća da ga Sakramento neće: Kingsima vreme ističe, treba li da zadrže Srbina ili ne?

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Sat otkucava, situacija je zapetljana, nema se mnogo vremena za razmišljanje

 Bogdanović oseća da ga Sakramento neće: Kingsima vreme ističe, treba li da zadrže Srbina ili ne? Izvor: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, Pool

Sakramentu danas (u 19 sati) ističe rok da izjednači ponudu Atlante za Bogdana Bogdanovića ili da se odrekne Srbina.

Tamošnji mediji navode da se vodi "žestoka rasprava" da li da se Bogdanović sačuva, a sada možemo čuti i da se srpski reprezentativac odlučio na odlazak jer oseća da ga Sakramento ne želi.

Možda će vas zanimati

Situacija je malo zapetljana u "srpskim Kingsima", ali da probamo da je raspetljamo. Pre godinu dana, Sakramento je Bogdanovom konkurentu u timu Badiju Hildu produžio ugovor na četiri godine za 86 miliona dolara, koji bi mogao da naraste na 94.

U januaru se Bogdanović izborio za mesto u timu, a Hild preselio na klupu. Kingsi su planirali da Bogdanu ponude novi ugovor od 15 do 18 miliona dolara godišnje, a Vlade Divac je bio siguran da će moći da zadrži igrača, koji je po statistici bolji od Hilda.

Ali, onda je došla korona, NBA je izgubila milijarde dolara prihoda, Divac je otišao i sada je došao Monti Mekner da proba da raspetlja situaciju sa manjim "seleri kepom".

Atlanta je Bogdanu ponudila 72 miliona za četiri godine, odnosno 18 miliona po godini. Povrh svega toga, 28-godišnji Bogdanović veruje da "više nije prioritet" u Sakramentu.

Ne bez razloga.

Prema pisanjima medija iz prestonice Kalifornije, Bogdanovićev ostanak bi znatno otežao izgradnju tima oko 22-godišnjeg Dearona Foksa, 21-godišnjeg Marvina Beglija i 20-godišnjeg "rukija" Tajrisa Haliburtona, kome su neophodni minuti na obe spoljne pozicije da bi se razvijao.

Sa druge strane, postoje i drugačiji glasovi. Bivši asistent generalnog menadžera Bruklina, Bobi Marks, rekao je da bi Kingsi pogrešili ako bi pustili Bogdana tek tako.

"Uopšte nema razloga da Sakramento ne izjednači ponudu za Bogdana Bogdanovića. Čak i ako mislite da je ponuda pomalo prejaka (stvarno nije), iskoristite BB za trejd u sledećem prelaznom roku (ili u finišu ovoga). Nemojte da ga gubite ni za šta", napisao je Marks.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo šta će Mekner odlučiti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC