• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu za Srbiju, ali vode druge reprezentacije na EP: Braća koja su srušila "orlove", plej Crnokose i dvojica sa "Kosova"

Autor Dragan Šutvić

Završen je još jedan FIBA prozor.

 Nisu za Srbiju, ali vode druge reprezentacije na EP: Braća koja su srušila "orlove", plej Crnokose i dvojica sa "Kosova" Izvor: MN PRESS

Srbija je u posljednjem FIBA prozoru došla do jedne pojbede i jednog poraza. Pobijeđena je Finska, poraženi su od Švajcaraca, a u oba meča su imali posla sa igračima porijeklom iz Srbije.

Uopšte nije rijedak slučaj da igrači sa naših prostora igraju za druge nacionalne timove, a čak i kada izostavimo Srbe koji igraju za susjedne zemlje ima dosta igrača koji nastupaju za druge nacionalne timove.

Možda će vas zanimati

ŠVAJCARSKA – Bratska veza srušila Srbiju

Marko je dodao do Dušana i Srbija je pala!

Braća Mlađan nastupaju za nacionalni tim Švajcarske, a Dušana se sjećamo iz vremena kada je igrao za Radnički iz Kragujevca. Sjajni šuter nam je "presudio" pogotkom u posljednjim momentima meča, a kasnije je emotivno pričao o tom pogotku.

On igra na pozicji beka, dok je njegov 10 godina mlađi brat Marko krilni centar. Rođen je u Luganu i uglavnom je igrao u Švajcarskoj, osim na kratko 2016. godine kada se oprobao u Olimpiji.

FINSKA – Plej sa Kosova

Već smo pisali o Edonu Madžuniju, 22-godišnjem plejmejkeru koji je zablistao protiv Srbije. Dao nam je 15 poena, a u prethodnom meču sa Gruzijom nije dobio ni minut na terenu.

Otac Besim mu je bivši košarkaš koji je sada trener, a Edon nastupa u Estoniji. Prije toga je bio dio B tima Gran Kanarije.

AUSTRIJA – Dvojac iz Srbije

Bogića Vujoševića se sjećate iz Vojvodine, Radničkog sa Crvenog krsta i iz Crnokose. Nakon Kosjerića otišao je u Austriju gde je izgradio odličnu karijeru, a na kraju je prihvatio poziv tamošnjeg saveza da zaigra za nacionalni tim.

Visok je 188 centimetara i igra na poziciji plejmejkera, a u mečevima sa Slovenijom i Ukrajinom postigao je 17 i 22 poena. Jedan od najstandardnijih u timu Austrije je i Enis Murati, bek rođen u Prištini koji je cijelu karijeru proveo u Gmundenu.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC