• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog njih su "pljuštali" milioni u NBA: I Bogdan je u tom društvu, a da li znate ko je potpisao najveći ugovor? (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Iako često slušamo priče o krizi u NBA, ovi veliki ugovori su demantovali da postoji finansijski problem. Potpisani su za vrtoglave cifre!

 Zbog njih su "pljuštali" milioni u NBA: I Bogdan je u tom društvu, a da li znate ko je potpisao najveći ugovor? (FOTO) Izvor: Tanjug/AP/Carlos Osorio/Mark J. Terril, File

NBA liga pamtiće 2020. po razorenoj sezoni, prinudnom "balonu" u Orlandu gdje je završena prošla sezona, kao i po ogromnim novčanim gubicima zbog pandemije.

Ipak, neki igrači će pamtiti sumornu godinu na izmaku i po tome što su potpisali velike ugovore. I to toliko velike da je srpski as Bogdan Bogdanović u tom društvu, ali nije ni blizu vrha…

A on je potpisao na 72 miliona za četiri godine.

Možda će vas zanimati

Pauza između dvije sezone trajaće praktično dva mjeseca, a u tom periodu sklapani su dogovori, pa "pljuštali" milioni. Iako bi mnogi na prvu pomislili da je najveći novac dobio Entoni Dejvis, centar šampionskog tima Lejkersa kada je potpisao za 190 miliona dolara na pet godina, ipak je bilo i većih ugovora.

Lider Jute Donovan Mičel (24) potpisao je na četiri godine za garantovanih 163 miliona, s tim da bi mogao da "dobaci" čak do 195 miliona ako bude izabran u idealan tim sezone.

Ugovor na isti iznos potpisao je i sjajni krilni igrač Bostona Džejson Tejtum (22). On se "vezao" za slavnu franšizu na pet godina, s tim da je takođe garantovano 163 miliona, a da će i on dobiti 195 ako bude u idealnom timu.

"Tek" poslije njih na red dolazi Dejvis, koji je ove sezone odveo svoj tim na tron zajedno sa Lebronom Džejsom. I "Bron" je takođe stavio potpis na novi, dvogodišnji ugovor na 85 miliona dolara.

Na ovom spisku su još trojica igrača koji su od timova dobili ogroman novac, za koji će od njih sigurno biti traženo da "guraju" ekipu ka tituli ili da ih bar odvedu na mnogo viši nivo od trenutnog.

Prije svih, to je Bem Adebajo (23).

Krilni centar sjajnog sastava Majamija koji je minule sezone ušao u veliko finale potpisao je petogodišnji ugovor na 163 miliona, kojim mu je stavljeno do znanja koliko Hit vjeruje u njega. A poznato je da su vjerovali u njega od starta, kada su ga na NBA draftu 2017. "pokupili" kao 14. pika, svjesni da će njegov "hend-of" (uručenje) biti oružje za velike stvari.

Uz njega, ugovore na po 163 miliona potpisali su dinamični plejmejker Sakramenta Dieron Foks (22), kao i drugi "pik" sa drafta 2016, Brendon Ingram (23), koji je u Nju Orleansu od 2019. našao ono što prethodno nije u Lejkersima, pa je postao Ol-star igrač.

NBA sezona počinje 22. decembra i biće zadovoljstvo pratiti da li će svi navedeni asovi od prve sezone početi da igrama pravdaju ovako veliki novac.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC