• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacio Srbiju sa Mundobasketa i uskratio za medalju: Igra u 41. godini i poručuje da penzija nije na vidiku!

Autor Dragan Šutvić

Ne namjerava da stane.

 Košarka Luis Skola igra i u 41. godini Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije sada čeka naredni FIBA prozor kako bi osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, a na prethodnom velikom takmićeju "orlovi" su podbacili. 

U četvrtfinalu Mundobasketa došao je neočekivani poraz od Argentine, koja je predvođena veteranom Luisom Skolom bila najprijatnije iznenađenje turnira. 

Možda će vas zanimati

Poslije nevjerovatnih partija u Kini Skola je riješio da se vrati u Evropu gdje je zaigrao za Olimpiju iz Milana, ali je poslije samo jedne sezone riješio da ode iz Evrolige. Otišao je u Vareze, a razlog tome nije manji broj utakmica, nego manji broj putovanja.

"Ovo je idealna situacija u ovom momentu moje karijere. Nije poenta u tome što igram jednu utakmicu nedjeljno, mogu da izdržim i više, ono što neću je da mnogo putujem, kako bih mogao da provodim vrijeme sa porodicom i da se odmorim", rekao je legendarni Argentinac.

Iako sada ima 41 godinu, ne pomišlja da nakon ove sezone završi karijeru. Dobro se osjeća i vjeruje da može da odigra bar još dvije ili tri sezone. 

"Pošto sam proputovao svijet tokom toliko godina, teško je da predvidim budućnost. Svakako želim da ostanem u Varezeu još dvije ili tri godine", dodao je Skola.

Naravno da razmišlja šta će raditi nakon kraja karijere, a jedna od opcija je menadžerski posao. U trenerskim vodama se ne vidi. 

"Nisam još uvijek odlučio kada ću se oprostiti i šta su mi opcije nakon košarkaške karijere. Jedna od opcija je rad sa mladim ljudima, zainteresovan sam da budem i menadžer. Svakako bih volio da budem u košarci, ali ne vidim sebe kao trenera", dodao je Skola.

Skola je tokom bogate karijere nastupao u Evropi, Kini, Argentini i NBA.

Igrao je za Taukeramiku, Hjuston, Finiks, Indijanu, Toronto, Bruklin, dva tima iz Kine, kao i Olimpiju iz Milana i Vareze.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC