• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj karijere jednog od najjačih centara u istoriji Evrolige!

Autor 000

Snažni grčki košarkaš je završio igračku karijeru.

 Sofoklis Skorcanitis kraj karijere, igranje u kk Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Mnogobrojne povrede, poređenja sa jednom od najvećih zvijezda NBA lige, vožnja gradskim autobusom kroz Surčin... Neobična karijera, kada se sve uzme u obzir.

Sofoklis Skorcanitis (35), grčki košarkaš koji je jedan dio kariejre proveo u Crvenoj zvezdi, oprostio se od aktivnog igranja košarke. Odlučio je da se penzioniše.

Možda će vas zanimati

Razlog za to su problemi koje je imao sa povredama, ali i specifična situacija u svijetu sporta. Mnoge lige i mnogi klubovi imaju problema sa korona virusom, takmičenje se još nije vratilo u normalu, pa je snažni centar zaključio da je bolje da prestane da igra.

''Zbog situacije koja vlada u svijetu, posebno zbog korona virusa koji muči lige, odlučio sam da siđem sa scene. Moja odluka je da se penzionišem. Imaću više vremena da se posvetim porodici i da pomognem supruzi da razvije svoju karijeru'', rekao je korpulentni košarkaš.

Iako u Crvenoj zvezdi nije ostavio dubok trag, njegov boravak u Beogradu je bio upečatljiv. Igrač crveno-bijelih je bio od početka avgusta do kraja oktobra 2015. godine, a na predstavljanje je stigao gradskim autobusom. To je bila šala marketing tima-crveno bijelih, koji su grčkom košarkašu priredili spektakularan doček u samom autobusu. 

''Big Sofo'', kako su ga zvali u evropskoj košarci, je nosio dres mnogobrojnih timova, a čak je bio izabran i na NBA draftu. Nikada nije zaigrao u SAD, ali su poređenja sa Šekilom O'Nilom, zbog fizičke sličnosti, bila prisutna od početka karijere. Otuda i nadimak ''Bejbi Šek''.

Skorcanitis je rođen u Kamerunu, jer mu je majka iz te zemlje, ali nosi ime svog očuha. Odrastao je u Grčkoj, gdje je počeo da se bavi košarkom, koju na početku nije volio. Igrao je za Iraklis, Kantu, Aris, Olimpijakos, Makabi, Panatinaikos, Crvenu zvezdu, PAOK, Aries Trikalu i na kraju Jonikos Nikajas.

Dolazak snažnog centra u beogradski klub.
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC