• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

20 trojki i "stotka" Zvezde protiv FMP-a: Ubjedljiva pobjeda, dabl-dabl Uskokovića i fenomenalan šut crveno-bijelih!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je na gostovanju lako savladala FMP 111:75.

 ABA liga FMP Crvena zvezda 75 111 Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde su posle poraza od Budućnosti i Olimpijakosa na pravi način uspjeli da se vrate u pobjednički ritam pošto su na gostovanju ubjedljivo savladali FMP 111:75 (30:19, 31:19, 28:25, 22:12).

Ubedljiva pobjeda došla je prije svega kao posljedica fenomenalnog šuta za tri, crveno-bijeli su ubacili čak 60 poena poslije pogodaka iza linije 6,75. Ubacili su 20 trojki iz 29 šuteva i FMP nije imao nikakvu šansu poslije takve predstave tima Saše Obradovića.

Možda će vas zanimati

Na startu je FMP poveo, ali poslije četiri minuta Zvezda je uspjela da preokrene i nije ispuštala prednost do kraja. Prvo su sjajno zaigrali veterani Marko Simonović i Branko Lazić koji su napravili seriju poena, a Lazić je uspio da pogodi četiri trojke bez promašaja.

Ognjen Dobrić kome je ovo bila 250. utakmica u dresu crveno-bijelih je zablistao u drugom poluvremenu i na kraju je završio meč kao najefikasniji - ubacio je 21 poen uz šut za tri poena 5/6. Sjajnu partiju imao je i plejmejker Aleksa Uskoković.

U nedostatku Lengstona Hola i poslije odlaska Tejlora Ročestija dobio je čak 28 minuta na ovom meču i nije razočarao. Prije svega je razigravao saigrače, ali je u finišu preuzeo i poentersku odgovornost, pa je meč završio dabl-dablom sa 10 poena i 10 asistencija.

Svoje minute na ovoj utakmici dobio je i Boriša Simanić, koji je na terenu proveo cijelu četvrtu četvrtinu. Osim Lengstona Hola na parketu nije bilo ni O'Brajanta koji je odmorio, a Emanuel Teri je i na ovom meču imao malu minutažu - nešto manju od 10 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Volden 7, Lojd 12, Uskoković 10 + 10 asistencija, Davidovac 8, Lazić 15, Rit 3, Dobrić 21, Simonović 19, Jagodić-Kuridža 5, Simanić 3, Kuzmić 8, Teri.

FMP: Lazarević 15, Lešić 12, Čarapić 12, Simović, Radovanović, Pecarski 13, Šešlija, Nenadić 6, Popović 10, Ulubaj 2, Đorđević 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC