• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan saznao rivale u Top 16 : Španski velikan otpao u posljednjem momentu!

Autor Nikola Lalović

Skoro da je gotova grupna faza Evrokupa.

 Evrokup Top 16 protivnici KK Partizan Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana će svoje učestvovanje u prvoj fazi Evrokupa završiti kao četvrti u grupi, bez obzira na rezultat meča sa Venecijom u posljednjem kolu. 

Prije posljednjeg kola znali smo da će se sigurno sastati sa nekadašnjim evroligašem, ekipom Lokomotive Kubanj iz Krasnodara u drugoj fazi. Taj tim je završio kao drugi u svojoj grupi iza Virtusa.

Možda će vas zanimati

Sada su crno-bijeli saznali i poslednja dva rivala. Prvi je Trento, italijanski tim koji je poslije očajnog finiša prve grupne faze završio treći u grupi D. Oni su nanizali četiri poraza, a posljednji je došao od Gran Kanarije rezultatom 67:56 na svom terenu. 

Drugi učesnik grupe je tim Levaloa pošto je Unikaha u neizvjesnoj završnici uspjela da izgubi od Ulma 94:90 na svom terenu. Tako je izgubila prvo mjesto, prepustila ga Francuzima koji imaju isti broj pobjeda, ali su dva puta savladali Unikahu u međusobnim susretima. 

GRUPA F:  Levaloa, Lokomotiva, Trento, Partizan

U ostalim odigranim mečevima Cedevita Olimpija je više nego ubjedljivo savladala Promiteas sa 105:69 na gostovanju u Grčkoj i tako su trijumfalno završili takmičenje kao drugi u grupi. 

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažić je imao 18 poena, 5 skokova i 6 asistencija, dok je ljubimac navijača Partizana Edo Murić uz 14 poena dodao 1 skok i 2 asistencije. 

U crnogorskom derbiju Mornar je osigurao Top 16 fazu pobjedom protiv Budućnosti na gostovanju. Pobijedili su 84:78. Džejkob Pulen je imao 20 poena, a sa druge strane se istakao Nikola Ivanović sa 17. 

Tako će ekipa Budućnosti i u Top 16 fazi Evrokupa igrati sa ekipom iz ABA lige. U prvoj grupnoj fazi su igrali sa Mornarom, a sada će se sastati sa Cedevitom, kao i sa Virtusom u kome ih čekaju Teodosić, Marković i Đorđević. Posljednji tim u toj grupi biće trećeplasirana ekipa iz Partizanove grupe. 

Mornar će sa druge strane u grupu H, gdje ih čeka Gran Kanarija. Druga dva tima iz te grupe se čekaju. jedan je drugoplasirani iz grupe gdje je Partizan, a drugi je četvrti tim C grupe, što može biti Andora ili Monako

U Top 16 fazi u svakoj grupi se takmiče četiri tima koja igraju po dva međusobna meča, a samo po dva prolaze u četvrtfinale. 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC