• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Deža vi" vas prevario, Zvezda dobila neizvjesnu završnicu "Sve bi drugačije bilo uz navijače, razmišljam o tom danu!"

Autor Dragan Šutvić

"O'Brajant izgleda sve bolje, vidi se da rastemo!", poručio je Saša Obradović.

 Evroliga Crvena zvezda Valensija Saša Obradović Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts prekinula je negativan niz od šest uzastopnih poraza u Evroligi.

U pravo vrijeme je došla "stara mušterija" Valensije protiv koje su crveno-bijeli upisali i šestu pobjedu u najjačem takmičenju (76:73), a važan je i način na koji su došli do nje.

Podsjetilo je sve na "tijesne" poraze Zvezde posle drame, ali ovoga puta ishod je bio pozitivan, pa je tako Saši Obradoviću pao veliki kamen sa srca - probijena je psihološka blokada.

Možda će vas zanimati

"Srećan sam načinom koji smo dobili meč, kako smo rotirali loptu, svako je dao određeni doprinos pobjedi...", kazao je mirno poslije meča trener Zvezde.

Bilo je dosta kritika na račun crveno-bijelih, ali Obradović upozorava da su takve oscilacije normalne.

"Prvo i osnovno, treba da se zna - igramo protiv najboljih mogućih ekipa. Oni su u TOP3 napadačka tima u Evroligi. Bila nam je potrebna dobra odbrana, ali kao i sve ranije utakmice gdje smo imali kontrolu igre, sada smo imali dobar napad. To je čak 20 asistencija danas. Imamo dobar rad, dobar skauting, a padovi su normalni i nikakav alibi ne tražim".

Podsjetio je Obradović na probleme na poziciji "plejmejkera" usljed povrede Lengstona Hola kada je moralo da dođe do improvizacije, a u toku nedjelje stigao je i Kino Kolom.

Izvor: MN PRESS

"Na papiru imamo Aleksu Uskokovića koji prvi put igra Evroligu, dok je Kori Volden tu prinudno na 'pleju'. To su razlozi gdje se uvuče strah i kad povedemo kada treba da smo mirni baš zbog toga jer se poremeti hemija koja se stalno mijenja. Sve smo to u hodu morali ida radimo. Dobra vijest je da O'Brajant izgleda sve bolje, vidi se da rastemo!", dodao je trener Zvezde.

Svjestan je da bi sve drugačije bilo da se ne čuje "škripa patika" u hali.

"Ne treba da se traži alibi, drugačije bi izgledalo uz navijače. I neke sudijske odluke... Da imamo navijače i samo samopouzdanje i energija koju oni donose timu bi bila drugačija. Došao sam i razmišljam o danu kada ću da budem i da zajedno pobjeđujemo", kazao je Obradović koji je igračka legenda kluba.

Ističe da je njegov tim danas bio fokusiraniji, da je energija bila tu od početka do kraja, a da su u pojedinim trenucima zaigrali i vrlo atraktivnu košarku.

Sve bi to moglo da bude i bolje kada svi budu zdravi...

"Kolom prolazi medicinske preglede, očekujemo i Hola da se pojavi, nije još sa ekipom, ali može da pomogne. Treba ga postepeno uvoditi u sistem i da dobijemo sve što želimo, a pošto je to pametan momak to će ići nešto brže", poručio je Obradović.

Već sa 48 sati Zvezdi slijedi važan izazov u ABA ligi - meč protiv Cedevita Olimpije kod kuće.

"I to je evroligaška utakmica, označena kao jedna od značajnijih u sezoni, radimo da se oporavimo i moramo da odigramo na ovom nivou i da pobijedimo", zaključio je Saša Obradović.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC