• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi pričaju o Nemanji Nedoviću: Nijedan Srbin 18 godina to nije uradio u Evroligi! Čestitaju mu protivnici, Bogdan...

Autor Dragan Šutvić

Prethodni srpski rekord je proslavio punoljetstvo dok ga sinoć nije oborio as Panatinaikosa. Bila je to njegova partija života!

 Nemanja Nedović Evroliga rekord 39 poena Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Spektakularan meč odigrao je Nemanja Nedović (29) u Tel Avivu, gdje je postao srpski rekorder u broju poena na jednoj evroligaškoj utakmici od reforme tog takmičenja 2000. godine!

As Panatinaikosa odigrao je meč karijere i ubacio čak 39 poena, uključujući sedam trojki i velika je šteta što niko u njegovom timu nije imao ni dvocifreni učinak, pa su "zeleni" izgubili od "Ponosa Izreala".

Možda će vas zanimati

Spektakularnom igrom, Nedović je postao novi srpski rekorder u Evroligi, jer je prestigao Miloša Vujanića, legendarnog plejmejkera koji za Partizan dao 36 poena protiv Virtusa 2002. Taj rekord je proslavio "punoljetstvo", a Nedović ga je srušio partijom za pamćenje.

"Nejverovatno je šta je Nedo uradio", rekao je centar Makabija Otelo Hanter. "To još nisam vidio, ali mi je drago da su moji momci odigrali čvrstu odbranu i da su mu otežali šuteve. Imao je sjajnu noć", dodao je on i odao priznanje Srbinu iako mu je bio rival.

Nedoviću je odmah poslije meča stigla i javna čestitka od Bogdana Bogdanovića preko Twittera:

U razgovoru sa novinarima, Nedović je bio smiren dok je primao čestitke.

"Ima sladak i gorak ukus. Izgubili smo, ali sam oborio rekord karijere. Uvijek igram dobro ovdje. Nismo trenirali pred meč, nisam 'osjetio' teren, ali imao sam opcije koje sam želio i pogodio sam nekoliko teških šuteva. To je bio rezultat samopouzdanja i napornog rada, ali ponavljam, ukus je gorak. Dok pogađate u nizu obruč postaje širi, a igra sporija. Nadam se da će se nešto slično ponoviti u budućnosti. Ipak, ne možemo da ovdje stanemo. Moramo da pobijedimo u nekim mečevima", rekao je Nedović.

Narednu utakmicu Atinjani će odigrati upravo u Beogradu, protiv Crvene zvezde. S obzirom na loš početak sezone oba tima, biće to derbi začelja, jer trenutno i jedni i drugi imaju po pet pobjeda, s tim da Zvezda ima poraz više (11).

Nemanja Nedovic
Izvor: Youtube/Eurohoops TV

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC