• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan menjaju ekipe, nemaju još mnogo vremena: Nova godina je prelazni rok u ABA ligi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dani oko Nove godine i Božića mogli bi da donesu nove promene u sastavima "večitih". Vreme ističe, a za prelaske u okviru lige ga nema još mnogo.

 Zvezda i Partizan menjaju ekipe, nemaju još mnogo vremena: Nova godina je prelazni rok u ABA ligi! Izvor: MN PRESS

Pretposlednja nedelja 2020. donela je nekoliko značajnih promena u timovima "večitih" rivala. Crvena zvezda se rastala sa trenerom Sašom Obradovićem, došao je Dejan Radonjić, a paralelno sa tim promenjena je i centarska linija.

Emanuel Teri napustio je klub posle nepuna tri meseca, a u petak se treninzima priključio novajlija Lendri Noko, koji letos zbog zdravstvenih problema napustio Zvezdu, pa se vratio nakon dobijanja dozvole od stručnjaka u Americi i Srbiji.

Možda će vas zanimati

Takođe, promene pravi i Partizan.

Tokom desetodnevne pauze od utakmica crno-beli su se rastali sa plejmejkerom Nemanjom Gordićem, a i njegov menadžer Miodrag Ražnatović potvrdio je da će iskusni "plej" preći u Mornar iz Bara.
Fudbalskim rečnikom, "zimski prelazni rok" u ABA ligi trajaće do 14. kola, kada će početi "drugi krug" ligaškog dela.

Prema propozicijama takmičenja, timovi će moći da dovode igrače iz drugih ABA ekipa najkasnije do 7. januara u ponoć, jer 8. januara počinje 14. kolo. To znači da će dan posle Božića po julijanskom kalendaru biti kasno za transfere unutar ABA lige.

Klubovi u jednoj sezoni mogu registrovati najviše 20 igrača.

Naravno, dolasci "sa strane" biće mogući i posle 7. januara, pa će svakako biti promena, ali ne iz redova "jadranskih" rivala.

Krajnji rok za registraciju igrača je 1. februar i posle tog datuma klubovi nemaju pravo da "potpisuju" ni košarkaše iz sopstvenog omladinskog pogona.

Dani na prelazu dve godine već su doneli značajne izmene, a sigurno će ih biti još. U subotu je u medijima nagoveštavano da bi Gordićeva zamena u Partizanu mogla da bude Demetrijus Džekson, Amerikanac kome je prošli klub bio Ritas.

Sa druge strane, Dejan Radonjić će u Zvezdi izbliza skenirati situaciju i "prelomiti" sa kakvim timom će nastaviti sezonu. Da li će u njegovom timu ostati pojačanja koja su podbacila pod Obradovićem, poput Džonija O'Brajanta, da li će na mestu plejmejkera biti mesta i za dugo odsutnog Lengstona Hola i novajliju Kvina Koloma...

Istovremeno, Mornar iz Bara je Gordićevim dolaskom dodatno ojačao konkurenciju na mestu plejmejkera, gde su već Džejkob Pulen i Derik Nidam. I ovim potpisom, crnogorski vicešampion potvrdio je da ove godine ima visoke ambicije.

U prazničnim danima sa posebnom pažnjom pratiće se i eventualne reakcije Budućnosti, Mege, Cedevite Olimpije i Igokee, jer svi zajedno sa "večitima" i Baranima trče trku za gornji deo tabele. I deluje da će biti neizvesna do kraja.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC