• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djevojka ga ostavila jer nije biran na draftu: Sada je milioner i zvijezda NBA lige o kojoj svi pričaju!

Autor 000

Nevjerovatna priča o novoj zvijezdi NBA lige!

 Kristijan Vud ostavila ga djevojka kad nije draftovan sada milioner u NBA Izvor: Tanjug/AP Photo/Richard Carson

Priča Kristijana Vuda, centra Hjuston Rokitsa, je apsolutno filmska. 

On je trenutno glavna priča u NBA, pošto je na posljednja tri meča redom ubacivao 31, 23 i 21 poen, ali je to sve došlo poslije nevjerovatne lične drame i borbe za mjesto u najboljoj ligi na svijetu. 

Kao i mnogi  "biseri iz blata" NBA lige, on nije draftovan, a kada se to desilo 2015. godine život mu je postao pakleno težak. Njegova slika kako plače zbog svog neuspjeha je prošla svijet, a on se mentalno potpuno slomio. 

"Mama, izvini, ja sam gubitnik", rekao je u telefonskom razgovoru sa majkom te večeri, ali je porodica ostala uz njega. 

Podržali su ga, ali nisu svi željeli da budu uz nezaposlenog 20-godišnjaka čije su šanse u NBA male. Odmah te večeri ga je ostavila djevojka! 

Pet godina kasnije Vud je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 41 milion dolara, prvi je centar Hjustona i ako ovako nastavi mogao bi da se nada odlasku na NBA Ol-Star vikend. Ali poslije te kobne noći 2015. godine, njegovo putovanje je bilo sve samo ne lako. 

Roketsi su mu šesti tim u karijeri koja traje tek pet godina, a NBA karijeru je počeo baš tu u Hjustonu. Dali su mu dvonedeljni ugovor za ljetnu ligu i zahvalili mu se nakon toga. Potpisao je za Filadelfiju, odigrao samo 14 mečeva i već u januaru je dobio otkaz. Sezonu je završio u Filadelfijinom timu u razvojnoj ligi, a odigrao je još tri meča za Filu kada su se neki od igrača povrijedili. 

Naredne godine ga je potpisao Šarlot, koji ga je takođe više držao u razvojnoj ligi nego u prvom timu. Na 13 mečeva koliko je igrao dobijao je šansu na kašičicu i u momentima kada je meč već riješen. 

U sezoni 2018/19 je ponovo dobio malo prilike u Milvokiju. otpušten je, a onda su ga u martu "pokupili" Nju Orleans Pelikansi. Onda je Entoni Dejvis zatražio trejd, udaljen je sa terena, a Vud je prvi put u životu dobio pravu šansu u NBA. 

Na osam mečeva dva puta je bio starter, u prosjeku je igrao 23,6 minuta i postizao 16,4 i pokazao da može da se meri sa najboljima. To su osjetili Detroit Pistonsi i u njihovom prilično disfunkcionalnom timu Vud je prošle sezone pronašao svoje mjesto. 

Bio je rezervni centar, ali je uspjevao da prosječno bilježi 13,1 poen i 6,9 skokova. A sada, kada je milioner i zvijezda Hjustona, djeluje da je pred njim velika karijera. 

Neki koji su ga napustili, sada se vjerovatno kaju. 

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC