• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uf! Jokić sve bliži kvadrupl-dablu: Ostvarila su ga tek četvorica, a čeka se od 1994!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Biće i to jednog dana...

 Nikola  Jokić sve bliži kvadrupl-dablu 23 poena, 11 asistencija, osam skokova sedam ukradenih lopti Izvor: Tanjug/AP Photo/Kathy Willens

Nikola Jokić skoro svakodnevno ispisuje istoriju NBA lige, pa je tako prije nekoliko dana ostvario brojke koje nisu viđene 60 godina, a sada je bio na korak i od svog prvog kvadrupl-dabla.

Rijetki su košarkaši koji su uspjeli da u toku utakmice budu dvocifreni u četiri statističke kategorije, ali djeluje da je Somborac sve bliže tom ostvarenju, mada njega u ovom trenutku sigurno više brine zašto Denver gubi toliko utakmica jer ih je nadigrao i oslabljeni Bruklin (122:118).

Možda će vas zanimati

Jokiću nema šta da se zamjeri - imao je 23 poena, 11 asistencija, osam skokova i sedam ukradenih lopti za 35 minuta na parketu, pa nije bio toliko daleko od ludog učinka.

"Umalo kvadrapl-dabl" je i naziv snimka kojim je Denver predstavio najbolje poteze Srbina, a svi smo sigurni da se bliži trenutak kada će se pridružiti četvorici veličansvenih koji su to uradili (Nejt Tarmond, Alvin Robertson, Hakim Olajdžuvon i Dejvid Robinson).

Neki od njegovih poteza ponovo su bili veoma atraktivni, ali Nagetsi nisu mogli da zaustave fantastičnog Kevina Durenta koji je bio nadomak tripl-dabla: 34 poena, 13 asistencija i devet skokova.

Igrao je sjajno.
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Jokić nije imao ni blizu tako raspoloženog saigrača. Barton je ubacio 22 poena, Marej 20, dok se Moris zaustavio na 14. Treba reći i da Nagetsi nisu bili kompletni pošto su meč preskočili Majkl Porter Džunior i Geri Heris.

Još jedan centar odigrao je fantastično prošle noći. Žoel Embid je ubacio 45 poena u pobjedi Filadelfije poslije produžetka nad Majamijem (137:134) što mu je najbolja partija ove sezone.

Imao je uz to i 16 asistencija, a pratio ga je Grin sa 29 poena. S druge strane Hit se oslonio na raspoloženog Hiroua, koji je ubacio 34 poena, ali su još Robinson (26) i Vinsent (24) bili odlični, mada im je nedostajao vođa Batler.

Od srpskih igrača na teren je izlazio još Aleksej Pokuševski koji je u porazu Oklahome protv San Antonija (102:112) ubacio četiri poena i imao pet asistencija za 16 minuta na terenu.

NBA REZULTATI

Filadelfija - Majami 137:134
Bruklin - Denver 122:118
Klivlend - Juta 87:117
Hjuston - L.A. Lejkers 100:117
Oklahoma - San Antonio 102:112
Golden Stejt - Indijana 95:104 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC