• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Darko nije uspio zbog Karmela, Vejda i Boša": Rašid Valas ga je stalno provocirao, to je za Miličića bilo previše!

Autor Dragan Šutvić

Jedan od saigrača Darka Miličića iz njegovog perioda u Pistonsima otkrio je kakva je atmosfera vladala u tom timu.

 darko-milicic-boston-rasid-valas-sukob Izvor: Profimedia

Karijera Darka Miličića u NBA ne prestaje da bude tema. 

Kao najtalentovaniji evropski košarkaš stigao je u Detroit Pistonse sa druge pozicije na draftu 2003. godine, a nikada kasnije nije uspio da ispuni svoj potencijal. 

Možda će vas zanimati

Stigao je u tim Detroita koji je osvojio NBA prsten, a konkurencija na poziciji centra je bila nevjerovatna. Tu je bio Ben Valas, kao i kasniji Ol-Star igrač Mehmet Okur. 

Saigrač Darka Miličića iz tima Detroita u sezoni 2005/06, posljednji pik druge runde drafta 2005. godine Aleks Ejker dao je gostujući u podkastu "Basketbol netvorka", svoje mišljenje o cijeloj situaciji. 

"Mislim da mu je, kao i meni, bilo teško da igra u tako jakom timu. Ekipa je već bila elitna, a Darko nije vidio ulogu u kojoj može da se razvija", rekao je Ejker. 

On je istakao da neki stariji igrači poput Rašida Valasa nisu imali previše obzira prema centru koji je kao jako mlad stigao iz Evrope. 

"Svaki dan je igrao protiv Rašida Valasa, koji najviše provocira i pokušava da te izbaci iz takta. Darko je bio jako mlad i nije bio spreman za to svakog dana. Kada odrastate u LA-u ili bilo gdje u Americi, na svakom basketu ćete čuti ljude koji nevjerovatno mnogo provociraju. Za njega je to bilo previše", smatra Ejker. 

Nekadašnji košarkaš Olimpijakosa, Barselone i Olimpije iz Milana otkrio je da je zapravo pritisak najviše dolazio zbog nevjerovatne draft generacije. Poslije Darka su birana neka imena koja su mogla da promijene istoriju Detroita...

"Nije dobio šansu da se razvije, ja sam gledao kada je na terenu radio neke sjajne stvari. Sve je počelo od toga što su mogli da biraju Karmela Entonija, Dvejna Vejda ili Krisa Boša umjesto Darka", smatra Ejker.

A kakva je atmosfera bila u tom timu, ilustrovao je na primjeru Amira Džonsona. 

"Amira su dosta provocirali na treningu, a on nije htio to da trpi. Kada je jednom ušao u svlačionicu, zaskočili su ga, vezali za stolicu i ostavili na sredini terena. "Ako neko pokuša da te oslobodi, njemu će se desiti isto", rekli su poslije toga", priča Ejker.

Miličić je poslije Detroita uspio da ostvari zapažene role u Orlandu i Minesoti, ali nažalost nikada nije postao igrač kakav je bio najavljivan. 

Aleks Ejker se setio Darka Miličića i njegove karijere u Detroitu.
Izvor: YouTube/Basketball Network

(MONDO, Basketball Network) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC