• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆEVIH 47 ZA PAMĆENJE – SRBIJA JE UŽIVALA! Nestvarno počeo, pa izjednačio REKORD karijere!

Autor Mladen Šolak

Razbio je najskupljeg centra u istoriji!

 JOKIĆEVIH 47 ZA PAMĆENJE – SRBIJA JE UŽIVALA! Nestvarno počeo, pa izjednačio REKORD karijere! Izvor: Tanjug/AP/David Zalubowski

Nikola Jokić je verovatno dobro znao da je Srbija večeras gledala prenos utakmice Denver – Juta, pa se trudio da od starta napravi šou.

I zaista je napravio spektakl, jer je izjednačio svoj rekord karijere sa 47 ubačenih poena, uz 11 skokova i pet asistencija.

Denver – Juta 128:117 (43:29, 36:25, 24:37, 25:26)

Srpski superstar dao je čak 22 poena samo u prvoj četvrtini, u kojoj je njegov tim pogodio čak 16 od 20 šuteva. Nagetsi su tako završili prvu deonicu sa čak 43 poena i sa vođstvom od 14 razlike.

Jokić je, naravno, bio najbolji igrač Nagetsa pa je u toj "pucnjavi" ubacio čak devet od 11 šuteva i to bez promašaja za tri - 3/3. Neverovatno, ali tu nije stao, već je do poluvremena ubacio čak 33! I to sve protiv najplaćenijeg centra u istoriji.

Još fascinantnije zvuči podatak da je Denver u prve dve četvrtine pogodio 15 trojki iz 17 šuteva. Verovali ili ne!

Izvor: Tanjug/AP/David Zalubowski

Nestvarni Somborac pogađao je iz reketa, sa distance, preko ruke, iz "otvorenih" pozicija... Kako je krenuo, bilo je jasno da će "napasti" svoj rekord karijere od 47 poena, koji je postavio na Božić 2020. godine.

Bila je ovo duga noć za Jutu, koja je pokušavala da se vrati pogocima Bojana Bogdanovića (29 poena, 5/10 za tri), ali na drugoj strani je ipak stajao previše raspoloženi Somborac.

NBA statističari odmah su izračunali da je prva četvrtina bila Jokićeva najefikasnija u NBA karijeri, započetoj u leto 2015. godine. Njegov raniji rekord bio je 21 poen za 12 minuta.

Iako je ubacio čak 47 poena, Nikola je "potrošio" relativno mali broj lopti za takav učinak (šut iz igre 17/26) i još jednom pokazao da je u sjajnoj formi i da se od njega i od Denvera mogu očekivati velike stvari i ove sezone. Trenutni skor ekipe Majkla Melouna je 12-8.

Ne zaboravite da glasate za Nikolu u izboru za Ol-star.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC