• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je novi Partizan - turski biser i još 7 srpskih klinaca: Crno-beli prave potpuni zaokret u politici!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crno-beli su najavili da će ubuduće više obraćati pažnju na igrače iz sopstvenog pogona, a manje gledati ka inostranim, ujedno i skupljim rešenjima. Da li je to dobra ideja?

 partizan-mladi-kosarkasi-turcin-efe-tahmaz Izvor: MN PRESS

Rok za registraciju igrača u ABA ligi i Evrokupu je završen, a Partizan u skladu sa najavama nije dovodio pojačanja pošto na tržištu nije bilo dovoljno kvalitetnog igrača.

Možda će vas zanimati

Umesto toga, crno-beli su počeli da sprovode najavljeni zaokret u klupskoj politici. Prvi čovek kluba Ostoja Mijailović najavio je da će se naredne sezone Partizan "vratiti korenima" i osloniti na igrače iz sopstvenog pogodan, a učinjen je prvi korak ka tome.

Tako su u Partizanu odlučili da za Evrokup registruju nekoliko talentovanih izdanaka svoje škole, mada je pitanje da li će oni igrati pošto se crno-beli bore za prolazak u narednu fazu.

Na zvaničnom sajtu Evrokupa objavljeno je da je Partizan registrovao čak osmoricu najtalentovanijih.

U pitanju su bekovi Đorđije Jovanović (17, 197cm), Lazar Stefanović (18, 196cm) i Mihailo Petrović (17, 186cm), i krila Nikola Radovanović (17, 204cm), Vidan Drobnjak (17, 200cm), Marko Vučević (17, 204cm), Marko Krstić (16, 199cm) i Efe Tahmaz (16, 201cm).

Izvor: MN PRESS

Najzanimljivije ime na spisku je svakako poslednji momak - Efe Tahmaz je Turčin koji je u redove Partizana stigao u jesen 2018. godine iz Bešiktaša.

Kuriozitet je da je stigao sa majkom Fundom Tahmaz koja vodi brigu o devojčicama kadetskog uzrasta.

"Odlično sam prihvaćen u Beogradu i u Partizanu", rekao je Efe Tahmaz.

"Želja mi je da napredujem i da jednog dana ostvarim svoj san da zaigram u NBA. Osećam da sam posle svakog treninga i utakmice bliži tom cilju".

Njegovoj majci je dolazak u Partizan bio prvi inostrani angažman, a sin je u međuvremenu napredovao pošto se dokazao u pionirima i učestvovao je na prestižnom NBA Junior kampu koji okuplja najtalentovanije igrače iz Evrope i sa Bliskog Istoka.

Pogledajte kako igra Turčin iz Partizana.
Izvor: YouTube/UnderBasket Worldwide

Tahmaz je potom prešao i u kadete Partizana, brigu o njegovoj karijeri preuzeo je agent Miško Ražnatović, a sada polako "kuca" i na vrata prvog tima.

Ipak, ni promene u politici kluba nisu moguće preko noći, pa će na treneru Saši Filipovskom biti da osmisli kako da talentovane košarkaše uvede u pravi ritam, a da Partizan od toga ima koristi pošto istovremeno moraju da prave i dobre rezultate.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC