• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanove kaluklacije za Top 8 Evrokupa: Postoje 4 scenarija, crno-bijeli mogu i do prvog mjesta u grupi!

Autor Dragan Šutvić

Uspjeli su da "iščupaju" trijumf i sada sve drže u svojim rukama.

 KK Partizan Evrokup 2020 2021 kalkulacije Izvor: MN PRESS

Kakvu su samo ludu završnicu igrači Partizana priredili svojim navijačima!

Košarkaši Partizana su u uzbudljivoj završnici uspjeli da nadoknade ogroman zaostatak i savladaju Lokomotivu Kubanj i tako umjesto da se oproste od četvrtfinala Evrokupa, sada započnu da kalkulišu kako mogu do njega!

Partizan je Lokomotivu savladao 71:69 i to nakon katastrofalnog prvog poluvremena tokom kojeg su Rusi imali čak 18 poena prednosti.

Ipak, meč 4. kola grupe F je riješen u korist Partizana pogotkom Džoša Perkinsa četiri sekunde prije kraja meča, što je značilo da Partizan sada može da počne sa kalkulacijama pred posljednja dva kola TOP 16 faze.

KAKVA JE SITUACIJA U PARTIZANOVOJ GRUPI?

Poslije četiri odigrana kola, vodeći je Metropolitan sa skorom 3-1. Prate ga Partizan i Trento sa po 2-2, ali crno-bijeli su ispred Italijana jer su ih savladali 71:43, a pritom imaju i bolju koš-razliku što bi u pojedinim scenarijima moglo da bude vrlo važno.

Na posljednjem mjestu je Lokomotiva sa skorom 1-3.

KAKO PARTIZAN MOŽE DO TOP 8 EVROKUPA

Partizan bi u četvrtfinale Evrokupa mogao da ode uz pomoć četiri moguća scenarija. Još uvijek ima dosta toga da se uradi ne bi li crno-bijeli drugu sezonu u nizu uspeli u tome, ali vrijedi pogledati kakvi su potencijalni ishodi. 

Timovi koji u četvrtfinale odu iz ove grupe, "ukrstiće" se sa ekipama iz grupe H, u kojoj je vodeći Uniks sa skorom 4-0, a prate ga Andora (2-2), Gran Kanarija (1-3) i Mornar (1-3). Zbog toga je važno i ko će sa koje pozicije u četvrtfinale.

Partizan treba da pobijedi u oba preostala meča

Ukoliko upišu dve pobede, Partizan sigurno ide u četvrtfinale, ali bi to mogli da učine i sa prvog mjesta u grupi, pod uslovom da Lokomotiva savlada Metropolitan u Parizu.

Partizanu dovoljna pobjeda u Italiji, ali...

Crno-bijeli mogu da slave protiv Trenta u Italiji, ali bi im još bilo potrebno da Lokomotiva izgubi od Metropolitana. Razlog za to je što je Lokomotiva uprkos porazu u Beogradu i dalje bolji tim u međusobnom skoru (ubjedljivije su pobijedili u Rusiji).

Partizanu dovoljna pobjeda protiv Francuza, ali...

Tim Saše Filipovskog može i da samo pobedi Metropolitan i da ode u četvrtfinale, ali pod uslovom da Lokomotiva savlada Trento u poslednjem kolu. Onda ni poraz od Trenta ne bi imao uticaja, jer je Partizan ionako upisao trijumf od +28 protiv Italijana.

Moguć prolazak Partizana "u trouglu", ali...

Ali to bi bilo mnogo kalkulacija koje je sada nemoguće "otpetljati". Dakle, moguće je da više od dve ekipe završe takmičenje sa skorom tri pobede i tri poraza, u kojem slučaju bi kasnije odlučivala koš-razlika. Partizan bi u tom slučaju, makar za sada, bio u prednosti u odnosu na Trento i Lokomotivu, ali u čitava dva kola sve može lako i u velikoj mjeri da se promijeni.

Partizan 3. marta gostuje Trentu u Italiji, dok će 10. marta dočekati Metropolitan u Beogradu.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC