• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li kad je Partizan prošli put ovako tonuo? Tada je bio posljednji na tabeli, a Pera je dobio otkaz!

Autor Dragan Šutvić

Surova i bolna realnost koju navijači svakako neće da prihvate kao "normalu"

 kk-partizan-4-vezana-poraza-aba-liga-petar-bozic-analiza Izvor: MN PRESS

Za navijače Partizana nije tužna činjenica samo da njihov tim ni ove sezone neće igrati u plej-ofu ABA lige, već što se to dešava treći put u posljednjih šest sezona.

Ali, postoji još jedna i bolnija.

A to je podatak da je Partizan vezao četiri poraza u regionalnom takmičenju, što mu se prije ove godine desilo samo jednom. Bilo je to u sezoni 2015/16. prvoj poslije odlaska Duška Vujoševića.

Možda će vas zanimati

Ekipu je tada vodio dugogodišnji kapiten Petar Božić, što mu je bila debitantska sezona na klupi. Loše je počelo, sa dva poraza, pa ih je onda nekoliko puta "vezivala", da bi u decembru i januaru uslijedila crna serija.

Partizan su tada pobijedili Mega, MZT Skoplje, Igokea i na kraju Sutjeska. Poslije toga je Božić dobio otkaz, a ekipu je preuzeo Aleksandar Džikić.

Ali, situacija se ne može baš porediti sa ovosezonskom, iz više razloga. Tada je Partizan bio u kompletnoj rekonstrukciji, na svim nivoima, a igrao je "pokrpljen" i jako jeftin tim, a posle ta četiri vezana poraza bio je na posljednjem mjestu tabele.

Sada je Partizan sedmi na tabeli, doduše, ABA liga vodi tabelu po prevaziđenom sistemu u kome se računaju bodovi (dva za pobjedu, jedan za poraz), ali na kraju sve dođe na svoje mjesto.

SASO FILIPOVSKI trener kosarkas Partizana na utakmici ABA lige protiv Crvene Zvezde u hali sportova Ranko Zeravica, Beograd 23.11.2020. godine Foto: DS / MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crno-bijeli sada igraju sezonu poslije nedovršene i možda najbolje 10 godina unazad. Htejli su da nastave u sličnom, sjajnom ritmu kao prošle sezone, ali ova ekipa je morala da trpi potres za potresom, menjao se trener, mijenjali su se igrači, na kraju je smenjen i sportski direktor, ali ABA liga, u kojoj su crno-bijeli obično sila, sada je postala nerješiva enigma.

Da se ne ponavljamo više o skupo plaćenim igračima i odgovornosti svih u klubu, odavno je to ispričana priča, ali činjenica je da Partizan ima samo dvije, odnosno tri pobjede više od ekipa koje se bore da izbegnu baraž.

Što se ABA lige tiče... Nema više šta pametno da se kaže. Možda da se igra sa nedavno registrovanim dječacima i da se tako ulaže u budućnost? Ili da se služi za razigravanje za još teorijski postojeće šanse za Evrokup?

U svakom slučaju, sportska je obaveza Partizana da igra najbolje što može do kraja takmičenja, da se priprema za Superligu i možda vreba šansu za Kup Radivoja Koraća, ali je činjenica da kvaliteta u timu fali.

I činjenica je da su ovakvi rezultati crno-bijelih realnost.

Sada su navijačima ostale dvije riječi koje nikako ne žele da čuju, niti da ih poistovjećuju sa svojim klubom: Sljedeća sezona...

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC