• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Jokićev veliki šut - protiv Zvezde, za trofej: Bilo je finale Kupa Koraća, a Nikola rešavao sa 18 godina!!

Autor Dragan Šutvić

Na dan kada će Zvezda i Mega opet igrati finale, zanimljivo je setiti se njihovog prvog međusobnog obračuna u susretu za "Žućkovu levicu". U centru pažnje bio je današnji NBA superstar iz Sombora.

 Prvi Jokićev veliki šut - protiv Zvezde, za trofej: Bilo je finale Kupa Koraća, a Nikola rešavao sa 18 godina!! Izvor: MN PRESS

Subota je završena burno u Novom Sadu, gde je odlučeno – Mega i Crvena zvezda srešće se treći put u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Mega je u subotu savladala nezgodnu Vojvodinu i do poslednjih trenutaka morala da pravda ulogu velikog favorita. Uspela je i time je ušla u svoje četvrto finale Kupa Radivoja Koraća – prvo od 2016, kada je i podigla pehar.

Odmah potom, Crvena zvezda je savladala Partizan u dramatičnom derbiju i tako prekinula trogodišnju dominaciju crno-belih ovim takmičenjem. Ekipa Dejana Radonjića vratila se u finale, u kojem je pod njegovim vođstvom dva puta igrala protiv Mege i oba puta je pobedila – 2014. u "Pioniru" i 2015. u "Čairu".

Crvena zvezda u sutrašnji meč svakako ulazi kao manje izraženi favorit nego tih godina. Njeni problemi sa koronom i odsustvima igrača su poznati, dok je Mega kompletnija i svakako odmornija posle onako burnog derbija u subotu uveče.

Sa druge strane, i prethodna finala Zvezde i Mege (uostalom, kao i sva) pokazala su koliko je nezahvalno i nemoguće unapred upisivati favorite i proglašavati pobednike. Mega je u sva tri svoja finala ulazila kao tim koji šansu vreba iz drugog plana i svaki put je bila u igri sve do poslednjih trenutaka ili minuta.

Trofej je osvojila 2016. protiv Partizana, a prvi put je to mogla da uradi 2014, kada je tadašnja Megina senzacija Nikola Jokić sa 18 godina imao šut za pobedu protiv Zvezde.

Ekipa Dejana Milojevića potpuno je te večeri zatekla crveno-bele - i to od starta. U drugoj četvrtini imala je i velikih 18 poena prednosti (33:15), Vasilije Micić je plesao i naterao navijače Zvezde da mu skandiraju ime, a Jokić je, naravno, oduševljavao.

Izvor: MN PRESS

Uz podršku veterana Ratka Varde (18 p) i nekoliko malo starijih saigrača, Nemanje Radovića, Nemanje Dangubića, Nenada Miljenovića i ostalih, Jokić je te večeri ubacio 10 poena uz devet skokova i jako je malo nedostajalo da potpuno utiša halu u poslednjem napadu.

Crvena zvezda je prolila mnogo znoja da bi preokrenula poenima Raška Katića, Čarlsa Dženkinsa, Demarkusa Nelsona, Jake Blažiča... A onda se svelo u poslednji posed i akciju koju je trener Dejan Milojević osmislio za Micića, ali je ipak završavao Jokić.

Vreme je isticalo, Somborac je uzeo loptu pri rezultatu 81:80, krenuo u prodor, a Ivan Radenović mu je otežao šut. Lopta nije ni dodirnula obruč i crveno-beli su počeli veliko slavlje zbog odbranjene "Žućkove levice", koja je završila kod njih i godinu ranije.

Izvor: MN PRESS

ZVEZDA: Rebić, Lazić, Blažič 12 , Simonović 7, Marjanović, Radenović 6, Katić 21, Tejić, Nelson 15, Dženkins 20, Stojanović, Dragićević. MEGA: Reljić, Krstić, Dangubić 10, Đoković, Avramović 1, Micić 18, Luković 4, Radović 12, Miljenović 7, Jokić 10, Varda 18), Tijanić.

"Trebalo je da odigramo neki pikenrol, neku alternativnu akciju, ali nije uspelo. Osećam se prazno, imao sam Miljenovića na prodoru, mogao sam da mu dodam, ali ga u tom trenutku nisam video. Nisam 'pustio' pas, zbog čega mi je mnogo žao", rekao je Jokić posle utakmice.

Iako su igrači Zvezde primali pohvale za pobedu, i Nikoli je tada čestitano na igri i na talentu. Uostalom, dobro se čulo u prenosu kada je i Đorđe Korać, brat Radivoja Koraća, pri uručenju medalje pozvao Jokića da mu priđe i rekao mu: "Budući veliki igrač. Bar ja tako vidim. Bravo"

I zaista, Nikola je munjevito potvrdio da je veliki, a to finale je ostalo upamćeno i po njegovom prvom velikom šutu, kao i po Zvezdinoj pobedi.

"Jokić je bio izvanredan. Imaće on još mnogo šuteva koji će biti odlučujući", (pro)rekao je tada tačno Dejan Milojević.

Podsetite se tog šuta.

Šut Nikole Jokića za pobedu u finalu Kupa Koraća
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Tada su na kraju slavili crveno-beli, kao i naredne godine u Nišu, a večeras ćemo posle 23 časa saznati ko će podići "Žućkovu levicu" za 2021. i postati osvajač nacionalnog kupa – Zvezda deseti put ili Mega drugi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC