• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je sad u njegovim rukama: Godinama trenira Bogdana Bogdanovića, razvijao niz velikih asova!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novi trener crno-belih poznat je kao stručnjak za individualni napredak igrača. Sada je pred njim jako delikatan posao na mjestu šefa struke Partizana.

 Aleksandar Matović novi trener KK Partizan Izvor: MN PRESS

Partizan ove sezone prolazi kroz trnovit put, a sada je zvanično da će ga do ljeta voditi treći ovosezonski trener, Aleksandar Matović (43).

Poslije Vlade Šćepanovića i Saše Filipovskog, ovaj specijalista za individualni rad sa igračima postaće treći šef stručnog štaba ove sezone, sa osnovnim zadatkom da smiri poljuljani brod crno-bijelih i da ga konačno uvede u mirnu luku poslije mučnog perioda.

Možda će vas zanimati

Sudeći prema teškim i jako neprijatnim porazima u prethodna dva mjeseca, Matovića očekuje veoma komplikovan i zahtjevan posao.

Novi trener crno-bijelih poznat je kao stručnjak za napredak igrača u individualnom radu. Sarađuje sa Bogdanom Bogdanovićem od njegovih kadetskih dana, a kod njega su dolazili i drugi poznati asovi, poput braće Dragić, Gorana i Zorana, Miloša Vujanića, Vladimira Radmanovića, Miroslava Raduljice, velikog broja reprezentativaca Srbije…

Izvor: MN PRESS

Trenersko znanje sticao je najprije u čačanskom Borcu, gdje je brinuo o generaciji 1986. u mladim kategorijama, a potom je prešao u Partizan, gdje je vodio sve mlade kategorije, uključujući i juniorski sastav.

U seniorskoj košarci samostalno je vodio Superfund, poslije čega je u AEK-u sarađivao sa Draganom Šakotom kao asistent, što je bio i u stručnom štabu Vlade Šćepanovića u Budućnosti 2016.

U Partizan se vratio 2017. i bio je saradnik Miroslava Mute Nikolića, Nenada Čanka, Andree Trinkijerija, Šćepanovića, kao i Filipovskog, koga je sada naslijedio.

Takođe, bio je trener u mladim kategorijama reprezentacije i pritom je sarađivao i sa Dejanom "Džolijem" Mijatovićem, kome je bio asistent u selekcijama do 19 i do 18 godina. Sada su ponovo zajedno u stručnom štabu Partizana, s tim da je sada Matović šef.

Izvor: MN PRESS

Novi trener crno-bijelih debitovaće u srijedu, u utakmici protiv Metropolitana, u kojoj će crno-bijeli igrati "biti ili ne biti" meč za plasman u narednu fazu Evrokupa. Odmah potom, gostovaće Crvenoj zvezdi u "vječitom" derbiju u nedjelju.

Veliki izazovi za Matovića već od prvih samostalnih dana u Humskoj.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC