• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Partizanu potrebno za TOP 8 Evrokupa? U četvrtfinale vode 3 puta i nijedan nije lak!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crno-bijeli igraju meč protiv Metropolitana na neutralnom terenu, a izazov je veliki.

 Partizan Top 8 Evrokup tri scenarija Izvor: MN PRESS

Vrijeme je za Partizanovu borbu za četvrtfinale Evrokupa! Sezona crno-bijelih teško da je mogla da bude gora, situacija u klubu je vrlo napeta i prethodnih dana došlo je i do promjene trenera.

Sašo FIlipovski više nije trener Partizana, nakon novog poraza protiv Cibone koji je došao kao samo još jedan u nizu. Prethodni porazi od Trenta, Zadra, Igokee, Olimpije... samo su činili da se ovakav razvoj situacije približi, a na njegovo mjesto stigao je Aleksandar Matović

Ipak, uprkos svemu tome, Partizan i dalje može da se plasira među osam najboljih timova Evrokupa.

Ove srijede je na programu poslednje kolo TOP 16 faze, a Partizan dočekuje Metropolitan i to u Ljubljani. Dvorana "Stožice" biće poprište velike borbe, a postoji više scenarija po kojima Partizan može da bude među dva najbolja tima u svojoj grupi.

Ovako trenutno stoji situacija - Trento je prvi sa tri pobjede i dva poraza, koliko ima i Metropolitan, dok Lokomotiva Kubanj i Partizan imaju po dvije pobjede i tri poraza. Odmah je jasno da bi situacija mogla da bude vrlo komplikovana, zato evo šta je potrebno crno-bijelima u tri moguća scenarija:

PRVI SCENARIO

Partizan ide dalje ako pobijedi 17 ili više razlike i Trento pobijedi Lokomotivu. Time bi Partizan nadoknadio ubjedljiv poraz iz prvog meča protiv Metropolitana.

To je ujedno i najjednostavniji od tri scenarija, koliko god to zvučalo naivno, pošto ni ovo nije uopšte jednostavno ostvariti...

DRUGI SCENARIO

Partizan ide dalje ako pobijedi u regularnom dijelu utakmice i Lokomotiva pobijedi u regularnom delu meča, a ukupna razlika u tim pobjedama bude 18 ili više poena. U suprotnom, ukoliko ta zajednička koš-razlika u pobjedama Partizana i Lokomotive bude manja od 18 poena, Partizan ispada.

Stvar je toliko komplikovana iz razloga što bi u tom slučaju sva četiri tima imala po tri pobjede i tri poraza, pa bi se gledala koš-razlika.

TREĆI SCENARIO

Partizan ide kao prvi iz grupe ako pobijedi i Lokomotiva pobijedi Trento, ali uz to je potrebno i da Partizanova pobjeda u regularnom dijelu meča bude bar 21 poen veća od razlike u Lokomotivinoj pobjedi nad Trentom u regularnom dijelu meča.

Dakle, vrlo komplikovano iz gorepomenutih razloga što bi sva četiri tima imala tri pobjede i tri poraza. U vrlo tešku situaciju su sebe stavili crno-bijeli, a jasno je da ih bilo kakav poraz košta završetka takmičenja u Evrokupu.

Meč Partizan - Metropolitan igra se u Ljubljani od 20.30.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC