• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Jokićev novi saigrač u Denveru? Brat mu igrao za Partizan, on glumio u Holivudu i majstor je za zakucavanja!

Autor Dragan Šutvić

On je jedno od pojačanja o kojima se priča, Denver sa njim želi da dodatno napreduje!

 aron-gordon-denver-pojacanje-nikola-jokic-dru-gordon-partizan-nba Izvor: Profimedia/MN Press

Završen je prelazni rok u NBA ligi, a posljednjeg dana bilo je mnogo uzbuđenja. Nemanja Bjelica je prešao u Majami Hit i iz lokalpatriotskih razloga odabrao broj koji nikada u toj franšizi nije bio nošen, dok je Crnogorac Nikola Vučević Orlando zamijenio Čikagom.

Međutim, u redove Denver Nagetsa za koje briljira Nikola Jokić stigao je Aron Gordon, igrač od kojeg se očekuje da bude pojačanje i pomogne timu iz Kolorada u najvažnijem dijelu sezone.

Možda će vas zanimati

Aron Gordon je igrač sa zanimljivom pričom, a navijačima Partizana ovo prezime je naročito interesantno. Aron je mlađi brat Drua Gordona, takođe košarkaša, nekadašnjeg igrača Partizana.

Dru Gordon je praktično u Partizanu započeo seniorsku karijeru i to u sezoni 2012/13, a u Dinamo Sasari se preselio pred start Superlige i završni turnir ABA lige te sezone. Poslije toga je nosio dresove timova kao što su Dinamo Sasari, Lijetuvos Ritas, Zenit. Trenutno je igrač Lokomotive Kuban.

Ali nisu samo Aron i Dru dio ove košarkaške porodice. Njihov otac je Ed Gordon, nekadašnja zvijezda San Dijegovog koledž tima, dok se i njihova sestra Elis bavila košarkom kada je bila na Harvardu.

Aron Gordon - koji je na koledžu igrao za Arizonu - bio je 4. pik na NBA draftu 2014. godine i od tada je bio dio Orlando Medžika, iz kojeg je i stigao u redove Denvera. Međutim, Aron je odavno pokazivao sjajne fizičke predispozicije.

Izvor: Tanjug/AP/John Raoux

Kao osmogodišnjak se kvalifikovao za dječije Olimpijske igre u trkama na 100 i 200 metara, ali je odlučio da ipak nastupi na košarkaškom turniru.

Već sa 16 godina je predvodio reprezentaciju SAD u tom uzrastu do zlata na prvenstvu Sjeverne, Centralne i Južne Amerike, dok je dvije godine kasnije bio dio tima SAD na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina. Tada je sa 16.2 poena po meču vodio SAD ka novoj zlatnoj medalji.

Eron Gordon zakucavanja
Izvor: Youtube/NBA

Svoje atletske sposobnosti je pokazao tokom svojih nastupa na NBA Ol-Star vikendima kada je sve oduševljavao akrobatskim zakucavanjima, a može da igra na pozicijama 3 i 4.

Gordonov učinak u aktuelnoj sezoni NBA lige je 14.6 poena, 6.6 skokova i 4.2 asistencije po meču, što je malo iznad njegovog prosjeka na nivou čitave karijere.

Zanimljivo, Aron Gordon se oprobao i kao glumac, pošto je bio dio sportske komedije iz 2018. "Uncle Drew", filma u kojem se pojavio rame uz rame sa Kajrijem Irvingom, Šakilom O'Nilom, Krisom Veberom, Redžijem Milerom...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC