• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA LIGA 2: Borac bez polufinala! Banjalučanima stao šut kad je bilo najpotrebnije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Borca iz Banjaluke nisu uspjeli da u revanšu protiv Podgorice sačuvaju četiri poena prednosti iz prvog četvrtfinalnog duela, pa je crnogorski tim prošao u polufinale Druge ABA lige.

 kk borac - kk podgorica, aba liga 2, četvrtfinale, revanš Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Podgorica je zaustavila Borac!

PODGORICA - BORAC 77:65 (18:17, 19:18, 15:13, 24:17)

U tvrdoj utakmici sa čvrstim odbranama i malo postignutih poena, bolje su se snašli predstavnici Crne Gore, a Banjalučane u srijedu u matine terminu nikako nije služio šut, posebno za tri poena (13.3 %), što je i glavni razlog neuspjeha.

Ključnu razliku za pobjedu i plasman u narednu rundu plej-ofa, Podgoričani su napravili u prvih šest minuta posljednjeg perioda, kada su banjalučki tim sveli samo na četiri postignuta poena i otišli na "plus 10" (62:52).

Tračak nade za crveno-plave da mogu smanjiti na "minus četiri" ukazao se u samom finišu kada je Nikola Tanasković trojkom smanjio na osam razlike, ali su Podgoričani uzvratili preciznim slobodnim bacanjima i ovjerili pobjedu za plasman u polufinale.

Crnogorce je do trijumfa predvodio Novak Musić sa 25 postignutih koševa, Ognjen Čarapić je ubacio 13 poena, Vladimir Tomašević (11), a Džastin Robinson  pogodak manje.

U banjalučkom taboru najefikasniji je bio Nikola Tanasković sa 22 poena, Draško Knežević je uknjižio 14, a dvocifreni učinak ostvarili su još Božo Đumić (11) i Džonatan Dejvis (10).

Inače, ovo je prvi poraz izabranika Dragana Gagija Nikolića u trećem duelu sa Crnogorcima, ali su poklekli u najvažnijem meču.

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC