• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆ ILI EMBID? Razlika je u ovome: Uradiš sve što je moguće, a Jokić te opet nervira onim njegovim

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Jedan od najboljih defanzivaca lige opisao kako je to čuvati ove lidere

 NIKOLA JOKIĆ DŽO EMBID RAZLIKE PREDNOSTI NBA LIGA Izvor: AP Photo/Aaron Gash/Jed Jacobsohn/Printscreen/Twitter/anthonyVslater

Jedan od najboljih defanzivaca NBA, Drejmond Grin uporedio je igru dvojice kandidata za priznanje MVP: Nikolu Jokića, iza koga su navijači i Džoela Embida, koga "guraju" mediji, a oko toga vlada velika polemika, da ne kažemo svađa, u ligi.

Krilo Golden Stejta otkrio je u svojoj analizi da je Jokić mnogo raznovrsniji i opasniji od Embida. Grin je visok samo 198 centimetara, ali uglavnom igra na poziciji krilnog centra, a svojom vještinom nadoknađuje nedostatak visine.

"Obojica su vjerovatno teži od mene više od 20 kila i viši oko 15 centimetara, to je izazov samo po sebi. A pored toga su oni dvojica od najveštijih igrača koje imamo u ligi, nevezano za poziciju. Izuzetno su talentovani i Džoker i Džoel. Kad igraš protiv njih, samo pokušavaš da im otežaš šut", počeo je Grin, a onda objasnio razliku.

"Kada igraš protiv Jokića, ne osjećaš samo koliko je jak i visok, već je i izuzetno okretan, tako da kad ti koristiš svoju snagu, on se samo odvije od tebe i pogađa one svoje šuteve sa desne noge. To vraški frustrira: osećate da ste uradili sve što je moguće, a on pogodi samo dno mrežice", ispričao je Grin.

Kad je u pitanju Embid, velike zasluge za njegove sjajne partije pripisao je i treneru Filadelfije Doku Riversu, koji je ove sezone preuzeo ekipu.

"Ne znam šta mu je Dok uradio, ali vidite da ga je natjerao da se fokusira na reket. Ja to volim, kao ljubitelj košarke zaista volim da ga gledam kako se spušta pod koš i dominira. To donosi veliku razliku i njemu i njegovom timu. Treba čestitati Doku Riversu na tome, vjerovatno je imao teške razgovore da ga ubedi da ne luta okolo i da nađe svoje mjesto u reketu koristi svoje prednosti. Kad to radi, izuzetno je teško zaustaviti ga", ispričao je Grin.

Ko je dakle teži za čuvanje?

"Ne znam, obojica su pogađali teške šuteve, ali ako tokom 48 minuta uspijete da ih natjerate da šutiraju iz teških pozicija, morate da živite sa rezultatima", ispričao je Grin.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC