• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor "zmajeva" poslije odlično odrađenih kvalifikacija: Igrači koji su iznijeli taj teret zaslužuju da idu na EP!

Autor Dragan Šutvić

Postoji mogućnost da se prije priprema za samo prvenstvo reprezentativci okupe i odrade mini-ciklus, međutim sve je za sada upitno zbog problema koje pravi korona virus.

 eurobasket 2022 vedran princ kvalifikacije komentar Izvor: FIBA

Nakon odlično odigranih kvalifikacija najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine koji su izborili nastup na Eurobasketu, čelnici Košarkaškog saveza BiH predano rade na pripremama za putovanje i nastup na najvećoj smorti Starog kontinenta.

Postoji mogućnost da se prije priprema za samo prvenstvo reprezentativci okupe i odrade mini-ciklus, međutim sve je za sad upitno zbog problema koje pravi pandemija korona virusa.

Možda će vas zanimati

"Vidjećemo hoćemo li zbog pandemije uspjeti da organizujemo te ljetne pripreme, iako smo i da do toga ne dođe, uvjereni da će pripreme za Evropsko prvenstvo biti kvalitetne, te da ćemo spremni i motivisani otići na završnicu", rekao je za agenciju Anadolija direktor muške košarkaške reprezentacije BiH Vedran Princ.

U svakodnevnom je kontaktu sa selektorom Vedranom Bosnićem, prateći formu i trenutno zdravstveno stanje svih reprezentativaca. Javnost u zemlji najviše interesuje hoće li reprezentacija na Eurobasketu moći da računa na usluge najboljeg bh. košarkaša Jusufa Nurkića.

Izvor: Anadolija/Željko Milićević

"Teško je danas govoriti o tome. Moramo da sačekamo i vidimo hoće li mu klub dopustiti da se odazove i nastupi. Nadamo se da će biti sa nama, kao i svi mladići koji su iznijeli teret kvalifikacija. Oni zaslužuju da budu tu i osjete takmičenje poput Eurobasketa. Nadam se, takođe, i da će svi biti zdravi. Uz pravu borbu, sa svima se možemo nositi, a i ako neko ne bude u mogućnosti da se odazove, bez njega ćemo morati", navodi Princ.

Omladinske selekcije Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti nove selektore, a očekuje se da će to biti dokazani stručnjaci iz naše zemlje.

"Očekujem da ćemo uskoro i taj posao privesti kraju. Prijedlozi su nedavno otišli prema Stručnom savjetu Košarkaškog saveza, a sada je na potezu Upravni odbor. Riječ je o dobro poznatim trenerskim imenima i smatram da će ti stručnjaci u budućnosti praviti dobre stvari za bh. košarku", kazao je Princ.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC