• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mračna priča Karla Melouna - napravio dijete djevojčici! Nije htio ni da čuje za sina, a on postao milioner!

Autor Dragan Šutvić

Tajna NBA legende za koju Amerika dugo nije znala. Kao što ni on nije htio da zna za sina koga je dobio još na koledžu!

 karl-meloun-napravio-dete-djevojcica-13-godina-nba-skandal Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/Jeff HAYNES,Image

"Sve šta sam prošao tokom karijere i života bilo bi jako teško da me moja porodica nije podržavala", rekao je jednom prilikom Karl Meloun (57), jedan od najvećih košarkaša u istoriji i član "Kuće slavnih" u Springfildu.

I u tim riječima nema ničeg čudnog, niti se one retko mogu čuti kada se vrhunski asovi osvrću ka onima bez čije podrške ne bi uspjeli. Uz sve to, Meloun zaista nije imao lako detinjstvo u Luizijani, na "dubokom" jugu Amerike, gdje mu se otac ubio kada je Karl imao tri godine.

I bez te strašne porodične priče, mladom Afroamerikancu sigurno je bilo veoma komplikovano u tom delu Amerike, u vrijeme jako izraženih rasnih tenzija, koje su tamo veoma prisutne i danas.

Kao najmlađe od devetoro djece svoje samohrane majke na farmi, od ranog djetinjstva znao je koliko je teško mučiti se u tim mladim godinama, ali i pored toga - na koledžu je sa 20 godina odbio da prizna dijete koje je dobio sa djevojčicom od 13. 

Izvor: Profimedia

I ne samo to, već kao svjetski poznat košarkaš i milioner decenijama nije htio da ima bilo šta sa tim svojim sinom, Dimitrijusom Belom (36), koga je majka Glorija rodila još u detinjstvu i koji je napravio zapaženu sportsku karijeru, jer je bio NFL igrač Bafala, Filadelfije i Dalasa.

Neizbježno, pored svih uspjeha koje je Bel ostvario, mnogi su ga čitavog života prije svega gledali kao nepriznatog sina jednog od najvećih košarkaša u istoriji.

"Ponašam se kao da je moja majka otišla u banku sperme. Njega ne mrzim, jer je to što ga nije bilo učinilo da budem bolja osoba", rekao je Bel pre 13 godina u jednom intervjuu za "ESPN", prije otopljavanja odnosa sa ocem.

A čitava priča o tom odnosu je zapanjujuća.

Izvor: YouTube/NSU Demons

Belova majka je zatrudnila sa 13 godina, a Meloun je tada igrao košarku na Luizijani i bio je na drugoj godini studija. Njeni roditelji su tužili Melouna sudu gde su i dokazali njegovo očinstvo krajem osamdesetih. Tada je krilni centar već igrao za Jutu i bio milioner, ali je u odbrani isticao da ne želi da plaća par stotina dolara nedjeljno, već se nagodio sa porodicom Dimitrijusove majke van suda.

A zanimljivo je da Bel nije njegovo najstarije vanbračno dijete.

Meloun je sa 17 godina dobio blizance sa Bonitom Ford, koja je bila sličnih godina kao i Karl. Svoju djecu on je posjetio u bolnici, a potom i priznao kao članove porodice Meloun, što sa Dimitrijusom nije htio da učini.

Dakle, u trenutku rođenja malog Bela, on je već imao dvoje vanbračne djece. A tek mu je bilo 20. U tim godinama, on je za sebe imao sasvim drugačije planove od čuvanja beba, dok za Dimitrijusa pogotovo nije htio ni da čuje. 

"Odrastao sam okružen dobrim ljudima, nikada mi nije bila potrebna očinska figura. Srećan sam i ništa mi više ne treba", rekao je Dimitrijus 2008, koji je od oca naslijedio i snagu i talenat.

"Prekasno je da ti budem otac"

Prema riječima Dimitrijusa Bela, sreo je Melouna kada je diplomirao sa 17 godina, a on mu je rekao: "Prekasno je da ti budem otac". Sud je odredio Melounu da plaća alimentaciju od 125 dolara nedjeljno, ali je on to odbio i između 1988. u 1989, nagodio se vansudski sa porodicom majke svog sina.

Nortvestern mu je dao školarinu kao košarkašu i tako je uspio da ode na koledž, ali onda su njegove fizikalije impresionirale i trenere tima američkog fudbala. Jednostavno, bio je snažan i munjevito brz i 2005. godine je odigrao jednu utakmicu i oduševio sve.

Sledeće godine je postao startni ofanzivni tekl, zaludio je trenere svojim potezima i ubrzo je izabran na NFL draftu kao pik Bafalo Bilsa. "Zaplakao sam, toliko sam bio srećan", prisjetio se on tog dana.

Najnevjerovatniji dio ove priče je Dimitrijus sve vrijeme imao sjajan odnos sa preostalom vanbračnom djecom košarkaša, Šeril i Derilom, kojima je na kraju Meloun pristao da bude otac.

Odrasli su u istom gradu, zajedno išli na pecanje, a Meloun je decenijama odbijao da ima bilo šta sa Belom.

A onda je "popustio" 2014, kada su uspostavili odnos. Košarkaš je, naravno, priznao grešku.

"Nisam bio u pravu, zar ne. Napravio sam grešku i moja je, nije njihova... Nisam to uradio ispravno. Griješio sam, ali neću svaki put da se vraćam na to i da pokušam da se iskupim, jer je to nemoguće. Taj odnos otac-sin ne može da se vrati unazad, ali sada imamo sjajan odnos. Ja sam i dalje 'tata', 'ćale', 'matori' ili kako god hoće da me zovu", rekao je Meloun u jednom intervjuu 2018.

Izvor: Profimedia

Za vrijeme svoje velike karijere, koja je trajala od 1985. do 2004, sa sinom nije htio da ima ništa. Prije nekoliko godina, kao penzioner koji je samo od košarke zaradio više od sto miliona dolara, otkrio je da sa Belom zajedno provodi vrijeme, da love i nadoknađuju ono što su propustili dok se Karl pravio da mu sin prvenac ne postoji.

A svih tih decenija, Dimitrijus je uspio da postane priznati sportista, da završi fakultet i pet godina igra u NFL-u iako do koledža uopšte nije igrao američki fudbal. Tokom profesionalne karijere zaradio je više od pet miliona dolara. Potpuno sam.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC