• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić je neprevaziđen, kao da spojiš Novickog i Sabonisa: Amerikanci ga stavili među 4 najbolja ikada u NBA!

Autor Dragan Šutvić

Dok ga neki američki mediji ignorišu, neki su oduševljeni njegovom igrom.

 jokić novicki sabonis Izvor: Profimedia

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun dobio je nagradu za najboljeg trenera na Zapadu i odmah je znao kome da zahvali. 

On je istakao da je lako biti dobar trener sa Nikolom Jokićem u timu, a sada američki mediji takođe hvale srpskog centra. 

Možda će vas zanimati

Nedavno je on oduševio sjajnim pasovima, ne prestaje da konstantno isporučuje sjajne partije, a ugledni "Ringer" ne samo da ga je stavio na mjesto najboljeg igrača u NBA trenutno već nije štedio riječi hvale. 

Iza Jokića su ostali Lebron Džejms, Džoel Embid, Stef Kari, Kevin Durent i Janis Adetokumbo, a igrači sa kojima su Amerikanci uporedili Jokića su sve same legende. 

"Ovaj 26-godišnjak je iskoristio ohrabrujuću formu Nagetsa u "mjehuru" kao odskočnu dasku, pošto je sada u najboljoj formi karijere i ima jednu od ofanzivno najimpresivnijih sezona u istoriji NBA lige. To nije hiperbola, Jokić je spojio efikasnost, organizaciju igre i čistu opterećenost u napadu na nivou na kome su bili samo Medžik Džonson, Lebron Džejms i Džejms Harden", započinje analiza na "Ringeru". 

Njegova igra je potpuno drugačija u odnosu na sve ostale centre, a ono što analitičari "Ringera" vide je mješavina dvije velike evropske legende NBA lige. 

"Ove godine je Jokić ostvario san košarkaških futurista - mit o novom Dirku Novickom i novom Arvidasu Sabonisu se manifestovao u jednom neprevaziđenom igraču. Da li može da provede Nagetse kroz plejof na Zapadu prepunom visokih krila koja organizuju igru ostaje da se vidi. Ali ako bi mi život zavisio od jedne utakmice, kunem se da bi on bio taj koga bi izabrao da igra. Jer niko, ali ponavljam niko, nije igrao bolju košarku od Nikole Jokića ove sezone", navodi se u tekstu.

Kraj sezone se bliži i izgleda da svima polako postaje jasno da je Nikola novi MVP NBA lige. Još malo pa ćemo vidjeti da li će Srbija prvi put dobiti najboljeg košarkaša na planeti. 

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC