• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić je moj prijatelj, a on mu je najvažniji igrač: Milojević pred finale izdvojio Zvezdinog ključnog čoveka!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sve je spremno za početak finala ABA lige. "Neka pobedi bolji", rekao je trener Budućnosti.

 dejan-milojevic-crvena-zvezda-buducnost-finale-dejan-davidovac Izvor: Youtube/Budućnost VOLI

Finalna serija ABA lige je zakazana i Crvena zvezda i Budućnost zaigraće je od nedelje, kada je na programu prvi meč.

Možda će vas zanimati

Pre puta u Beograd, trener Podgoričana Dejan Milojević je rekao da je njegov tim spreman za start serije za titulu.

"Očekuje nas finale, zadovoljan sam što smo ušli, to je dobar uspeh ekipe i jako je dobar način na koji igramo. Dolazimo spremni za odlučujuće utakmice. Već sam rekao da čestitam Zvezdi, jer ni njima nije bilo lako da uđu u finale, Evroliga donosi dosta, ali i uzima mnogo, u mnogo utakmica Zvezda je bila umorna i to se vidi po njihovoj formi, od kada su prestali da igraju Evroligu igraju dosta bolje", rekao je on na konferenciji za novinare.

Milojević je rekao da očekuje lepe utakmice i da očekuje da ljubitelji košarke uživaju.

"Iskreno misllim – neka pobedi bolji. Obe ekipe imaju prednosti i mane. Zvezdina prednost je da je u kontinuitetu šampion, bio sam kao igrač u ekipama gde smo zaredom osvajali titule i ulaziš u tim situacijama u utakmice sa većim samopouzdanjem nego kada si izazivač, a sa druge strane nekad je lakše osvojiti nego odbraniti titulu".

Milojević je analizirao Zvezdin tim i uloge, uz kratak osvrt i na njihove pobede u polufinalu, u kojem je Budućnost eliminisala Mornar (2:0), a crveno-beli Igokeu (2:1)

"Obe ekipe su dobri timovi, Mornar je skup strašnih individualaca, gde svako može da iznenadi. I Zvezda i mi smo timovi gde se zna šta tačno ko šta radi i šta možete da očekujete. Možda će biti manje iznenađenja nego u mečevima protiv Mornara, kada Vranješ na primer može da vam da 25 poena bez problema

"U Zvezdi su Lojd i Volden igrači sa najviše prava, a posebno Davidovac, koji je po meni ključan čovek u svim bitnim utakmicama. Igra jako dobro bitne utakmice, svaka mu čast na tome i najzaslužniji je bio što je Zvezda pobedila Igokeu. Defanzivno se zna ko obavlja koje zadatke, jer i Lazić i Dobrić rade fantastičan posao defanzivno i vrše veliki pritisak na spoljnu liniju protivnika, a pod košem su Kuzmić i Noko dva kvalitetna igrača i kontrolišu reket. Zna se apsolutno ko šta radi i mislim da su obe ekipe prvenstveno jako dobri timovi. Isto je i kod nas, mogu da vam nabrajam ko šta radi u našoj ekipi", nasmejao se Milojević.

Izvor: MN PRESS

On je dodao da će titulu osvojiti čvršća defanziva.

"Verujem da će pobediti ko bude čvršći i ko bude pravio manje neiznuđenih grešaka, on će imati šansu da osvoji titulu. Košarkaški fundamenti biće najvažnija stvar, kako izvodiš slobodna bacanja, koliko imaš izgubljenih lopti, koliko tačno izvršavaš dogovore koje ćemo napraviti pred utakmicu..."

Da li ima prostora za iznenađenja? Dejan Radonjić i on znaju se decenijama...

"Verujem da ima, ali da li ću sada to reći? (osmeh). Prilagođavaćemo se i mi i oni dok bude odmicala serija. Izuzetno cenim Dejana Radonjića, to je moj prijatelj, najpre saigrač, pa dugogodišnji prijatelj. On je sjajan, najtrofejniji trener u istoriji Zvezde i svaka mu čast na tome. Sigurno da će i on pokušati da iskoristi sve naše slabosti, kao što ću i ja njihove pokušati da iskoristim".

Izvor: MN PRESS

Kako će Budućnost pristupiti finalu?

"Probaću da prenesem mentalitet koji imam. Uvek mi je uvek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Za to treniraš i mučiš se cele godine. Mnogo je teže bilo doći do ovde, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe, pa šta bude. Jedino je cilj da damo sve od sebe. Da li će to biti dovoljno za titulu? Videćemo".

Milojević je u finalu ABA lige već bio Zvezdin rival, kad je vodio Megu u seriji za titulu 2016.

"Ponosan sam što sam sa Megom igrao u finalu, bila je to ekipa klinaca i tada smo bili momci od 20 – 21 godine i uspeli smo da uđemo u finale i da budemo konkurentni. Osvojili smo tada trofej u Kupu, a ta ekipa bila je fantastična. Razlika u kvalitetu tada između Zvezde i Mege bila je mnogo veća nego što je sada između Zvezde i Budućnosti".

Trener Budućnost bio je upitan i za publiku i za incidente koji su pratili prethodne dve serije ovih timova u finalima.

"Voleo bih da bude publike, mislim da su i Zvezda i Budućnost dovoljno pametni da ono što je bilo pre par godina ne bi trebalo da se dešava na sportskim terenima. Ne očekujem da se ponove takve situacije. Bilo bi stvarno glupo da se ne nauči iz grešaka koje su bile".

Prvi meč Zvezde i Budućnosti počeće u nedelju u 18.30 časova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC