• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin postao starter Majamija, čuvali su ga za plej-of? Bjelica igrao umjesto prve zvijezde tima! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dobra partija nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde.

 milvoki-majami-nemanja-bjelica-starter-nba Izvor: Tanjug/AP/Marta Lavandier

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica uopšte nije igrao za Majami tokom prethodne dvije nedjelje, a onda se iznenada našao u startnoj postavi! Mjesto u petorci dobio je na račun Džimija Batlera, jedne od prvih zvijezda tima, a povjerenje je opravdao dvocifrenim poenterskim učinkom.

Možda će vas zanimati

Iako je Majami poražen na gostovanju Milvokiju (122:108) u derbiju Istočne konferencije, Bjelica je pružio sasvim solidnu partiju!

Krilni centar iz Srbije postigao je 11 poena u meču koji bi mogao da bude vrlo bitan za konačni plasman na Istoku. Pobjedom u derbiju Milvoki je ostao na jednu pobjedu iza Bruklina, dok ekipa sa Floride sada ima jedan trijumf manje od Atlante i Niksa koji zauzimaju četvrtu i petu poziciju.

Kalkulacije će trajati i u posljednjoj rundi skraćene NBA sezone (igra se 72 meča), a ligaški dio prvenstva završava se sutra ujutro.

Što se tiče meča u Milvokiju, domaći tim je već u prvoj četvrtini odigrao impresivno. Baksi su postigli 44 poena u prvoj dionici, stekli dvocifrenu prednost i najavili konačan ishod ovog susreta. Ekipa Majamija riješila je u svoju korist tek treću i četvrtu dionicu susreta, ali to nije bilo dovoljno čak ni za rezultatsku neizvjesnost u finišu meča.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Kendrik Nan sa 31 postignutim poenom, a pratili su ga Dankan Robinson i Goran Dragić sa po 11 poena. Dvocifreni učinak imao je Trevor Ariza (11), ali i Nemanja Bjelica, koji je nakon dužeg vremena bio starter na NBA meču.

Srpski košarkaš šutirao je 3/5 za tri poena, imao je i dva pogođena slobodna bacanja, a popunio je i druge kolone. Meč je završio sa četiri skoka, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bili su Forbs i Midlton sa po 21 poenom, dok je samo jedan manje imao Holidej koji je 10 puta asistirao saigračima. Janis Adetokunbo je susret završio sa samo 15 poena iz 12 šuteva, dok su dvocifren učinak imali Bruk Lopez (18), Bobi Portis (14) i Donte Divićenco (11).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC