• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pakao za Jokića u plej-ofu, teže nije moglo: Prvo Karmelo i Lilard, a onda Lebron, Kari ili moćni Sansi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nije odmarao, nije kalkulisao, a sada će Jokić imati strašno težak put ako hoće prsten!

 nikola-jokic-nba-plejof-karmelo-entoni-lebron-dzejms-stef-kari Izvor: Profimedia

Gotov je regularni deo sezone u NBA i sada kreće ono pravo plej-of ludilo! 

Možda će vas zanimati

Srbija će imati predstavnika skoro svako veče u plej-ofu, a najviše će se gledati Denver Nagetsi sa MVP kandidatom Nikolom Jokićem kao prvom zvezdom.

Neverovatni Somborac je odigrao sezonu karijere, na kraju je uspeo da dogura svoj tim do trećeg mesta na Zapadu. Šta to znači kada je plejof u pitanju? 

PRVA RUNDA - PORTLAND, BITKA POD KOŠEM, STRAŠNI BEKOVI I MELO

Izvor: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes

U prvoj rundi plejofa videćemo utakmice sa protivnikom iz finiša sezone Portlandom. Sada su Blejzersi pobedili, ali njima je trijumf bio neophodan da izbegnu plej-in. 

Ove sezone su ova dva tima igrala tri puta, a Jokić je redom ubacivao 25, 41 i 23 poena. Dva puta je pobedio Denver, a sada Blejzersi. Ipak, to se desilo u meču kada je od startera Denvera igrao samo Jokić.

Blejzersi i Nagetsi su potpuno drugačije ekipe. Portlandu je glavna osovina na bekovskim pozicijama gde se oslanjaju na svoju prvu zvezdu Demijana Lilarda, kao i na Si Džeja Mekoluma. Jusuf Nurkić je pretnja pod košem kad je zdrav, a sada je oporavljen za plejof i odigrao je odlično u poslednjem meču sezone. 

Tu je i veteran Karmelo Entoni koji je prihvatio ulogu sa klupe, a znamo kako on ume da zatrpa koš protivnika. Treba spomenuti i da su Nagetsi i u pripremnim mečevima dva puta pobeđivali Portland, tako da ove sezone zapravo imaju skor 5:1 sa njima. 

Dobre vesti za Denver su što je mladi plej Markus Hauard proradio, neki starteri su se odmorili, a Majkl Porter Džunior igra sjajno u finišu sezone. Što se Jokića tiče, sve znate... On je budući MVP. 

Ovo će biti bitka dve filozofije, tima koji igra timski i gura loptu Jokiću ispod koša i tima koji se oslanja na šutersku formu svojih bekova i Karmela Entonija. Sudeći po rezultatima iz ove sezone, teško je očekivati da Portland iznenadi. 

DRUGA RUNDA, SCENARIO BR. 1 - KRIS POL I DEVIN BUKER!

Izvor: Profimedia

Finiks dugo nije mogao da nađe pravog partnera Devinu Bukeru, a sada su to uspeli. Kris Pol igra sjajno i jedan je od MVP kandidata, a uz sebe ima mladog Bukera koji kada se "zapali" jednostavno zatrpava obruče protivnika. 

Sjajnu hemiju je našla ekipa Sansa, veliku ulogu tu igra i Dario Šarić. Oni su završili kao drugi na Zapadu, igrali su sjano, nizali pobede, a sada čekaju protivnika u plejofu. Ko god da dođe iz plej-ina biće veliki zalogaj, ali ipak su Sansi tokom sezone dokazali da su sjajan tim. 

Ove sezone Finiks i Denver su odigrali tri meča, a dva su se završila posle produžetka! Jokić je bio spektakularan, nakon 17 poena u prvom meču gde je Denver izgubio u naredna dva duela je bio strašan. 

Oba puta je Denver pobedio, a srpski centar je prvo postigao 31 poen uz 10 skokova, da bi potom imao 29 poena i čak 22 skoka. Ispod koša je vodio veliku bitku sa nekadašnjim prvim pikom sa drafta Denadre Ejtonom i Sansi se nadaju da će mladi centar sa Bahama uspeti da uspori Nikolu ukoliko u plejofu dođe do ovog okršaja. 

POLUFINALE PROTIV LEBRONA ILI KARIJA? MOGUĆE!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Derick Hingle/Jeff Chiu

 Prvi put u NBA istoriji videćemo plej-in turnir. Ukratko - igraju ga sedma i osma, kao i deveta i deseta ekipa na Istoku i Zapadu. Ko pobedi u duelu sedmog i osmog ide na drugog u svojoj konferenciji, ko izgubi, ide na još jedan meč sa pobednikom meča devetog i desetog. A onda pobednik tog duela ide na najbolji tim konferencije. 

A u plej-inu Zapada imamo spektakl. Igraće Golden Stejt i Lejkersi, a ekipa koja pobedi ide na Sanse. Što znači da je u projektovanom putu Denveru ka finalu.

Ovde ne treba trošiti reči. Sa jedne strane tu je Stef Kari koji je svako veče spreman da ubaci ogroman broj poena. Tu je i sjajni Drejmond Grin koji je jedan od najboljih defanzivaca lige i u slučaju da Golden Stejt naleti na Jokića on bi čuvao srpskog centra. Ipak nema pod košem Voriorsa igrača koji može da parira Jokiću, ali je pitanje ima li Denver ikoga ko može da zaustavi Karija? 

Ukoliko bi Lejkersi stigli do polufinala Zapada videli bismo reprizu polufinalne serije Zapada koji smo gledali prošle godine. Tada su Lejkersi pobedili 4:1, ali je situacija bila mnogo drugačija, a u LA-u se igrala šampionska košarka. Sada su tek sedmi, Lebron je imao problema sa povredama, a pred kraj sezone su Lejkersi ostali bez svih plejmejkera! 

Ipak ekipa u kojoj su Lebron i Entoni Dejvis je skoro uvek favorit, pa verovatno u Denveru gaje nadu da neće baš na njih naleteti. 

FINALE - RANO JE, ALI BILO BI PAKLENO! 

Izvor: Profimedia

Sa prvog mesta čeka Juta koja igra timsku košarku, ali je malo usporila na kraju sezone, a četvrti su LA Klipersi koji su učinili sve da se ne nađu Lebronu na putu. 

Rano je pričati, sve je moguće do finala, pogotovo jer bi u slučaju poraza od Golden Stejta Lebron zapravo mogao da završi u ovom delu žreba. Ali ko god stigne u finale, biće pakleno. 

Mi se nadamo da ćemo tamo videti Nikolu Jokića. Plejof ludilo može da počne!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC