• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pamti kako ga je Bodiroga mučio i ne glasa za Nikolu Jokića

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš će stići do priznanja, ali je veliki trojkaš odabrao drugog igrača.

 redži miler dejan bodiroga glasanje mvp nikola jokić Izvor: YouTube/screenshot/ bakero kurahero

Biće Nikola Jokić MVP NBA lige ove sezone, sve je više znakova koji ukazuju na to. Od onih koji su do sada javno glasali, Jokić je dobio ubjedljivo najveću podršku.

Ali, jedna bivša zvijezda NBA lige odlučila je da na prvo mjesto stavi Stefa Karija. Impresivni šuter koji je noćas u plej-inu poražen od Los Anđeles Lejkersa trojkom Lebrona Džejmsa na isteku meča favorit je Redžija Milera za MVP priznanje.

A možda se tu krije i nešto drugo?

Legendarni Redži Miler nekoliko puta u karijeri igrao je protiv našeg nacionalnog tima. Još dok se država zvala Jugoslavija, njemu je velike probleme na terenu, ali i oko njega, pravio Dejan Bodiroga, jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena i čovjek koji nikada nije zaigrao u NBA.

Još 1996. godine Miler je pokazao znake nervoze. Tada su se pokoškali Karl Meloun i Vlade Divac, nakon jednog grubljeg faula centra Jugoslavije. Uslijedila je gužva na terenu, a Redži Miler se zaletio na Željka Obradovića, koji je odmah skočio sa klupe!

Bodiroga je tu samo smirivao strasti, pokušao je da razdvoji zaraćene strane, a onda se ''osvetio'' šmekerski.

Legendaran potez srpskog košarkaša.
Izvor: Youtube/bakero kurahero

Na Mundobasketu u SAD 2002. godine, kada je naša reprezentacija stigla do velike pobjede u Indijanapolisu, dogodio se detalj koji će se prepričavati generacijama. Dejan Bodiroga je prišao klupi američke reprezentacije i obrisao ruke o peškir koji je na koljenima držao Redži Miler.

Zbunjeni Amerikanac nije znao šta se dešava, pokušao je da se pobuni, ali Dejan nije imao nikakvu lošu namjeru. Samo je iskoristio peškir jednog od najboljih trojkaša u istoriji NBA lige i nastavio da igra meč. Jugoslavija je kasnije stigla do svjetskog zlata!

Redži vjerovatno još pamti te mečeve, pošto nije dao maksimalan broj glasova Jokiću, koji je bez sumnje bio najbolji u ovoj sezoni NBA lige.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC