• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasa Micić ide u finale: Efes stigao do meča za titulu, a umalo da prospe sve!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Turski tim u velikoj drami savladao CSKA iz Moskve.

 Evroliga CSKA - EFES 86:89 Izvor: Profimedia

Ekipa Efesa je, predvođena impresivnim Vasilijem Micićem, stigla do finala Evrolige! MVP sezone bio je impresivan i u polufinalnom susretu protiv CSKA iz Moskve, ubacio im poena i odveo turski tim u borbu za trofej!

I pored nešto slabije četvrte četvrtine u kojoj su Moskovljani uspjeli da se vrate u igru, ekipa srpskog košarkaša i jednog od najvećih aduta srpskog tima za Olimpijske igre ove godine bila je dovoljno hladnokrvna. Šejn Larkin nije odigrao meč na svom nivou, ali se probudio u ključnim momentima utakmice!

CSKA - EFES 86:89 (15:25, 22:24, 18:22, 231:18)

Srpski košarkaš i MVP Evrolige bio je najbolji igrač polufinalnog meča iako ga je završio prije dramatičnog finiša u kom smo vidjeli čudesan povratak tima iz Moskve. Vasa je postigao 25 poena, dodao 6 asistencija i iznudio čak 10 faulova, a susret završio na tri minuta i pet sekundi prije kraja, zbog petog napravljenog faula.

MVP Evrolige morao je van igre, a lopta je tada stigna u ruke gotovo neprimjetnog Šejna Larkina, drugog najbitnijeg igrača u timu iz Istanbula. Iako do tada neprimjetan, Amerikanac je uspio da održi prednost turske ekipe, iako se ona dramatično topila u posljednjim minutima.

Efes je u četvrtu dionicu ušao sa 16 poena prednosti, a na nekoliko sekundi do kraja bili su blizu da izgube čitav kapital koji su gradili pola sata. 

Ipak, nekoliko promašaja ruskog tima u poslednjem minutu, kao i Larkinovi pogoci sa linije za slobodna bacanja, donijeli su pobjedu ekipi Ergina Atamana koja će se boriti za evroligašku titulu i drugi put u poslednje tri sezone. Prethodne godine nije odigran završni turnir, a u maju 2019. od njih je bio bio upravo CSKA!

CSKA: Lundberg 15, Bolomboj, Hilijard, Uhov 8, Heket 17, Antonov, Strelnieks 2, Vojtman 6, Klajburn 26, Šengelija 10, Kurbanov 2, Erik.

EFES: Larkin 10, Bobua 15, Singlton 1, Balbaj, Šanli 19, Moerman 6, Tunčer, Plajs, Micić 25, Andreson 2, Danston, Simon 10.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC