• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sada ću da kažem - sudije nas iskasapile protiv Budućnosti: Oštra poruka arbitrima iz Mornara - oni nisu glavni u ligi!

Autor Dragan Šutvić

"Nikad više neću dopustiti da nam sudije određuju dokle možemo da se prostremo u ABA ligi", rekao je Đorđije Pavićević

 mornar-bar-sudije-buducnost-djordjije-pavicevic Izvor: MN PRESS

ABA liga završena je u petak uveče, ekipe Crvene zvezde i Budućnosti sportski su se razišle sa terena "Pionira", a seriju za titulu ipak je pratila tenzija.

U Crvenoj zvezdi bili su jako ljuti poslije poraza na parketu Budućnosti, optuživali su sudije da su ih oštetile, a u nedjelju popodne javio se i prvi čovjek Mornara iz Bara, Mihailo Pavićević, takođe sa optužbama na račun arbitara.

Pavićević je rekao da je svjesno ćutao za vrijeme i poslije serije Budućnost - Mornar (2:0) u polufinalu, da je sačekao da plej-of završi, pa da onda kaže sve što ima.

Možda će vas zanimati

Njegova poruka je da su sudije "iskasapile" Mornar u prvoj utakmici protiv Budućnosti, a da su u drugoj sudili "ravnopravno, ali na štetu domaćina".

"Zbog mira u kući, kako se to kod nas kaže, zatim rukovodećih ljudi ABA llige koji su krenuli da rade dobar posao kako bi liga bila onakva kakvu svi želimo i želje da ničim ne natrunim finalnu seriju plej-ofa, nisam hto da reagujem poslije naših utakmica protiv Budućnosti. Sada mogu, hladne glave, da otvorim dušu", rekao je Đorđije Pavićević za klupski sajt.

On je veoma ljut na rad arbitara u plej-of seriji protiv Budućnosti, u kojoj su Podgoričani izborili plasman u finale u dvije utakmice.

"Budite sigurni da više nikad neću dozvoliti da nam sudije određuju domete u ABA ligi i postavljaju granice dokle je dovoljno da se Mornar prostre. U prvom meču plej-ofa u Podgorici sudijska trojka Javor, Oberknežević i Jovčić nas je 'iskasapila'. U jednom momentu u trećoj četvrtini odnos ličnih grešaka bio je 10 prema 26! To je i logično jer je svima poznato da smo mi ekipa koja svoju igru bazira na tvrdoj odbrani. Nismo pravili napadačku nego odbrambenu ekipu, sa željom da pobjeđujemo čvrstom odbranom, nikako napadom. U rovovskoj borbi je budućnost košarke, a ne u atraktivnim potezima i poenima. Naravno, ironičan sam".

Izvor: MN PRESS

 Kritikovao je i arbitre koji su sudili drugi meč serije.

"Drugi meč u Baru razlikuje se od svih odigranih u ovogodišnjem plej-ofu. To je jedina utakmica u kojem je sudijska trojka, bolje reći dvojka, zaštitila gostujuću ekipu tako da domaća nije bila u mogućnosti da odigra kako zna i eventualno izbori majstoricu. Odlučili su da sude ravnopravno, na štetu domaćina - paradoksalna formulacija ali je tako bilo. Prvi i jedini put u ovom plej-ofu. I o ovoj utakmici odnos faulova dovoljno govori".

Pavićević je zastao, pa naglasio:

"Da ne budem pogrešno shvaćen - ničim ne umanjujem pobjedu Budućnosti, ali da smo imali korektno suđenje i ta utakmica bi, kao i sve ostale ove sezone između dva naša kluba, bila do kraja neizvjesna, to je sigurno".

Čelnik crnogorskog kluba rekao je da će arbitri "morati da shvate da nisu najvažniji".

"Sudije jedine u ABA ligi, pored njenog rukovodstva i zaposlenih u administraciji, dobijaju novac za svoj posao, a mi moramo, kako znamo, da nabavljamo novac kako bismo održali klub u ligi i na željenom nivou. Sudije će morati, napokon, da shvate da oni nisu glavni u ABA ligi. Svim srcem ću nastojati da ih svedem na mjesto koje im pripada, važno mjesto, u svakom slučaju, ali daleko od toga da je glavno".

"Nećemo odstupiti od našeg principa da se svi u Baru komotno osjećaju, kao kod kuće, od gostujućih igrača, stručnog štaba i rukovodstva, do sudija. Sve smo ih dočekivali gospodski i dobronamjerno. I bez bilo kakvih ekscesa. Lako bismo mogli da stvorimo drugačiji ambijent koji bi mogao da utiče na svijest sudija kako da sude u Baru, ali nam ne pada na pamet da to radimo. Želimo ABA ligu kojom ćemo se svi dičiti. Sva ova moja priča je u funkciji, kao i u slučaju Pulena, da zaštitim Mornar. Na to me obavezuje to što sam predsJednik kluba sa tradicijom, čiji imidž korektnosti na svim poljima, godinama mukotrpno gradimo", dodao je Pavićević.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC