• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo! Mladost iz Mrkonjić Grada zaposlila mladića sa Daunovim sindromom: "Važan dan za sportski život grada!"

Autor Dragan Šutvić

Direktor KK Mladost Miladin Rmuš kaže da ovoliko interesovanje medija nisu imali ni kad su potpisivali ugovore sa igračima koji su igrali u slavnim klubovima.

 kk mladost zaposlen nikola tešanović Izvor: Драга Лекић

Nikola Tešanović (29), mladić iz Mrkonjić Grada sa Daunovim sindromom, potpisao je danas, sa lokalnim Košarkaškim klubom Mladost ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Tešanović, koji se deset godina intenzivno druži sa mrkonjićkim košarkašima, ide sa njima na utakmice, dolazi na treninge i pruža im svesrdno svoju ljubav i pomoć, izjavio je danas da je presrećan što je postao radnik ovog kluba, od čijih igrača se ne odvaja.

Možda će vas zanimati

"Volim Mladost, putovao sam sa njima, pomažem igračima kad im nešto treba, donesem im vodu, peškire. Drago mi je što sam dobio posao i zahvaljujem svima koji su me podržali", rekao je Tešanović novinarima.

Odlukom Upravnog odbora kluba primljen je u stalni radni odnos, a bruto platu će mu isplaćivati opština.

Načelnik Mrkonjić Grada Dragan Vođević naglasio je da je ovo veoma važan dan za sportski život grada.

"Mislim da smo među prvim opštinama u Republici Srpskoj i u BiH koja je zaposlila osobu sa poteškoćama. Zahvaljujem Košarkaškom klubu i Upravnom odboru kluba koji je jednoglasno podržao našu odluku da ga zaposlimo", rekao je Vođević.

Izvor: Драга Лекић

Direktor KK Mladost Miladin Rmuš kaže da ovoliko interesovanje medija nisu imali ni kad su potpisivali ugovore sa igračima koji su igrali u slavnim klubovima.

"To je pokazatelj da smo napravili pravi potez i da smo na pravi način otvorili narednu sezonu, koju željno iščekujemo. Zahvaljujemo načelniku koji je našao sluha za našeg Nikolu i pokazao da naš klub gleda kao svoje čedo", istakao je Rmuš.

Podsjetio je klupski operativac da Mladost već 14 godina igra u Premijer ligi BiH i da su svih prethodnih sezona imali podršku opštine.

Nikolina majka Gordana naglasila je da je danas najsrećnija majka na svijetu, poručivši roditeljima koji imaju djecu sa poteškoćama da se za njih bore.

"Zahvaljujem svim Mrkonjićanima što su prihvatili mog Nikolu i što su prepoznali njegovu dobrotu", dodala je Gordana Tešanović.

(SRNA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC