• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Nikolinoj braći svi pričaju: Strahinja cijeli život posvetio da MVP uspije - samo se njega plaši!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ovaj momenat ceremonije posebno je bio emotivan za Jokiće.

 nikola jokić braća strahinja nemanja Izvor: Screenshot/Twitter/BarstoolReags

Nikola Jokić dobio je u subotu ujutru najveće priznanje - trofej za najboljeg igrača NBA lige, koji mnogi sa pravom nazivaju i priznanjem za najboljeg košarkaša na svijetu.

Iako i dalje zvuči nevjerovatno, tačno je. Srbija ima zvanično najkorisnijeg igrača u najjačoj svjetskoj ligi i biće potrebno još vremena da svi shvate koliko je Nikola postigao veliki uspjeh.

Dok je jutros primao trofej, Nikola je bio okružen saigračima, ali i starijom braćom - Nemanjom i Strahinjom, koji su uz njega kroz čitavu karijeru i koji ga podržavaju od početka.

Krupni i visoki kao i on, Jokići privlače pažnju u dvoranama NBA lige, a u subotu ujutru mnogi su posebno komentarisali njihove tetovaže.

"To što Nikola Jokić ima brata sa tetovažom na vratu govori sve. Ne šališ se sa 'Jokićevim klanom'", napisao je jedan američki novinar.

O uticaju čitave porodice Jokić i Nikoline supruge Natalije, govorio je i njegov agent Miodrag Ražnatović.

"Prvenstveno i bez ikakve dileme izdvajam ulogu njegove porodice, koja je uvijek bila uz njega i koja je udruženim snagama uradila sve da Nikola nastavi da ima stabilnost i bazu u Denveru. Posebno priznanje pripada njegovom bratu Strahinji, koji je cijeli svoj život podredio Nikolinom uspjehu, koji mu nije dozvolio da poklekne kada je bilo najteže, koji ga je bodrio, gajio i oblikovao na tom trnovitom i teškom putu ka vrhu", rekao je Ražnatović.

Nikola je nerijetko isticao da je odrastao gledajući Strahinju i Nemanju kako igraju košarku.

"Kada sam bio mali gledao sam svoju braću koja su isto igrala košarku. Imam pomalo od svakoga: jedan je talentovan, a drugi jak. Ja sam pomalo od obojice. Naš stan je bio vrlo mali. Imali smo dvije sobe, kuhinju i kupatilo. Tu su živjeli moja mama, tata, ja, dva brata i baka. Bila je to puna kuća. Često su dolazili i rođaci, koje mi u Srbiji takođe zovemo braća. Kuća je uvijek bila puna ljudi, a mi smo se stalno zezali. Bili smo "luda djeca", uvijek smo pravili mnogo buke. Čak smo imali i mali koš u stanu, pa smo moja braća i ja stalno igrali. Komšije koje su živjele ispod stalno su dolazile da se žale našim roditeljima kako smo glasni", rekao je jednom Jokić američkim novinarima.

Dok Nikola uživa u uspjehu koji nije ostvario nijedan igrač iz ovog dijela svijeta, jasno je da čitava porodica ima zasluge za to što je postao - najbolji košarkaš na svijetu.

Strahinja Jokić, koji je u Americi prije nekoliko godina imao i problem sa zakonom, govorio je u jednom intervjuu o Nikoli.

"On ne pokazuje kada je ljut na terenu, već je kao mašina. Savjetujemo ga da bude ono što jeste i idemo umjesto u njega u prodavnicu, pošto je on postao previše poznat", rekao je on tada.

Zanimljivo je da je Strahinja taj koji gleda svaku Nikolinu utakmicu, analizira i premotava situacije, a "Joker" je u jednom intervjuu rekao da se "samo njega plaši".

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC