• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima strašan tim, a ovi momci su spremni na sve: Preko granice bola i svakog protivnika - sve za radost nacije! 

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbijo, euforija može da počne - "Orlovi" su spremni da idu preko svake granice da bi nam donijeli radost, plasman na Olimpijske igre, a onda - i medalju!

 reprezentacija srbije sastav za kvalifikacije za olimpijske igre Izvor: MN PRESS, Mondo/Stefan Stojanović

"Umor je sigurno prisutan, ali nije ni prvi ni posljednji put da igramo i preko umora", rekao je u svojoj 35. godini Miloš Teodosić na konferenciji za štampu reprezentacije Srbije.

Po onoj čuvenoj - sve je to normalno, reprezentativci Srbije su i ovoga puta spremni da daju sve i da idu preko svojih limita i preko granica umora kako bi obukli dres sa državnim grbom.

Možda će vas zanimati

Zbog toga euforija može da počne i zemlja košarke može da krene da živi za sport pod obručima. Jer kreće ono što najviše volimo - košarkaši jure medalju!

ŠTA NAS ČEKA? BIĆE TEŠKO!

"Orlovi" su jasni - spremni su na sve. Poput Miloša Teodosića i Boban Marjanović je jasno rekao da za njega umor ne postoji kada je nacionalni tim u pitanju.

"Umor je tu prisutan, pokušavamo da odmorimo tijelo na svaki način, da uđemo u rad, da se spremimo. Moramo i mentalno da se spremimo, ja kao ja mislim da sam spreman i to je to, nemam šta drugo da dodam", rekao je Boban Marjanović pred odlazak srpskog tima na "Akropolis kup".

Srpske košarkaše čeka veliki ispit, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a prije toga dolazi priprema na "Akropolis kupu" u Grčkoj. Tu će se prvo igrati sa Portorikom 18. juna, dan kasnije slijedi duel sa Meksikom, a posljednjeg dana se igra sa domaćinom Grčkoj.

Ovo je sastav koji Igor Kokoškov vodi u Atinu:

Tamo će ih čekati Nikola Milutinov, koji se oporavlja od povrede i radi sve kako bi se spremio za Olimpijske igre. Ali da bi se srpski tim plasirao u Tokio potrebno je da pobijedi na kvalifikacionom turniru u Beogradu.

SASTAV ZA AKROPOLIS KUP:

Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.

On se igra od 29. juna do 4. jula, a Srbija će biti u grupi sa Dominikanskom Republikom i Filipinima. U drugoj grupi su oslabljena Italija, Senegal i Portoriko, a samo jedan tim ide u Tokio.


KAKO? PREKO GRANICE, ZA SRBIJU!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Riječi Bobana Marjanovića i Miloša Teodosića da se za Srbiju ide preko umora treba shvatiti i te kako ozbiljno.

Kapiten nacionalnog tima dolazi na okupljanje samo tri dana nakon što je bio MVP finalne serije italijanskog prvenstva. On u 35. godini bukvalno ima jedan ili dva dana odmora između klupske sezone i okupljanja nacionalnog tima.

Boban Marjanović je prije samo pet dana igrao NBA plej-of, a Nemanja Bjelica je takođe do skora sa Majamijem bio bitku za NBA titulu. A šta reći i za reprezentativce iz srpskih timova?

Iz Crvene zvezde dolaze Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, a iz Mege prekaljeni veteran Dragan Milosavljević i aktuelni MVP ABA lige Filip Petrušev. Oni su prije samo dva dana igrali posljednju utakmicu finala Superlige Srbije i takođe bez ikakvog odmora dolaze da igraju za Srbiju.

Najbolji strijelac francuskog prvenstva Danilo Anđušić je takođe prije dva dana odigrao posljednji meč, a neke još uvijek čekamo da se priključe timu. Bogdan Bogdanović igra NBA plej-of sa Atlantom i nema naznaka da će ga skoro završiti, ali za sada nema ni naznaka da planira da propusti reprezentativno okupljanje.

Vasilije Micić se još nije priključio treninzima reprezentacije, ali je jasno rekao da mu ne pada na pamet da se ne odazove. A veliki broj igrača daje sve od sebe kako bi se spremili i uspjeli da se spreme za nastup u nacionalnom timu.

Poslije ogromne pauze zbog teške povrede Nikola Milutinov u Atini čeka svoje saigrače i poslije operacije pokušava da se dovede u situaciju da može da obuče dres sa nacionalnim grbom.

Marko Gudurić i veteran Miroslav Raduljica takođe daju sve od sebe i rehabilituju se kako bi se priključili nacionalnom timu. Za njih nema slobodnog ljeta jer Srbija zove.

SRBIJO - RADUJ SE! IMAŠ STRAŠAN TIM!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

To je nešto što na kraju mora da se podvuče. Ne treba pričati o tome koga nema, već o tome ko je tu. A tu su majstori! MVP Evrolige i MVP Evrokupa. 

Najbolji strijelac prvenstva Francuske je sa timom, a poslije fenomenalnih sezona u svojim klubovima očekujemo da se pojave Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić i član idealne petorke Evrolige Vladimir Lučić.

Tu je i mladost - Filip Petrušev poslije sezone u kojoj je eksplodirao želi da ostavi trag u nacionalnom timu. A tu je i iskustvo, osim Teodosića stigli su Nemanja Bjelica i Dragan Milosavljević koji su već osvajali medalje sa nacionalnim timom.

Sa timom je i Miroslav Raduljica, trenutno nedovoljno spreman, ali uvijek spreman da pomogne mlađim igračima i podijeli savet. A na čelu svega Igor Kokoškov koji je u drugom dijelu sezone uspio na fenomenalan način podigne Fenerbahče. Da nije bilo korone koja mu je desetkovala tim u četvrtfinalu Evrolige, možda bi se borio i za evropsku titulu! 

Ukratko, Srbija ne mora da brine. Kvalitet je tu, a samim tim što su se svi pojavili vrlo je jasno kolika je želja. 

NA KRAJU NAJBITNIJE - PO OVOME NAPRAVITE RASPORED

Nemanja BJelica
Izvor: MNPRESS

Mnogo toga nas čeka, ljeto puno košarke, a evo i jasnog rasporeda nacionalnog tima Srbije. 

Sada se leti u Atinu - 18. juna se igra sa Portorikom, 19. slijedi duel sa Meksikom, a 20. sa Grčkom. Tri dana kasnije je posljednja provjera, u "Pioniru" sa Meksikom.  A onda 29. juna kreće kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. 

Umjesto u "Areni", koja je zbog situacije sa virusom korona postala bolnica, igraće se u hramu košarke, u "Pioniru". Sve kreće 29. juna kada Srbija igra sa Dominikanskom republikom od 20:15. Dan kasnije nas čeka drugi meč grupe u istom terminu protiv Portorika. 

Ukoliko Srbija prođe dalje, čemu se nadamo, polufinala se igraju 3. juna, a dan kasnije je finale. Ako "orlovi" prođu na Olimpijske igre ,raspored je sljedeći. U Grupi B igraće sa Australijom, Nigerijom i pobjednikom kvalifikacionog turnira u Splitu, gdje su najveći favoriti domaćin Hrvatska, Brazil, Njemačka i Rusija. 

Sve počinje 24. jula, a završava se 8. juna. Nadamo se da ćemo posljednji put ove godine srpske košarkaše gledati upravo tog 8. juna. 

I vjerujemo u to. Jer ovi momci su to zaslužili. Jer ko je spreman za ovakav napor, spreman je za sve i ne smije se ni protiv koga otpisati. 

Srbijo, raduj se. Opet ćeš gledati svoje košarkaše na pohodu na zlato. 

Idemo! 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC