• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović razgalio maštu navijača Partizana: Pričao o povratku u klub pa pitao - Zar ludost nekad nije dobra?

Autor Dragan Šutvić

Svi i dalje nagađaju hoće li se popularni "Žoc" vratiti u klub u kojem je počeo trenersku karijeru, a o tome je i on govorio.

 željko obradović kk partizan povratak zar ludost nekad nije dobra Izvor: MN PRESS

Željko Obradović je i dalje bez angažmana i već nedeljama se pominje pitanje njegove budućnosti, a u cijeloj priči do sada se "provlačio" i njegov veliki povratak u Partizan.

Legendarni srpski stručnjak je nedavno govorio o svojim narednim koracima u karijeri, poslije odlaska iz Fenerbahčea 2020, a sada je ponovo pominjao mogućnost dolaska u Partizan.

Možda će vas zanimati

Obradović, koji je 1992. sa crno-bijelima postao prvak Evrope u svojoj prvoj sezoni u trenerskoj karijeri, u velikom intervjuu za "NIN" dotakao se teme mogućeg povratka.

"Sa ljudima iz Partizana sam u stalnom kontaktu i uvijek sam pokušavao da nađem način da Partizanu pomognem. Ali ne samo Partizanu, nego svim našim klubovima, vjerujte mi", počeo je Obradović.

"U evropskoj košarci imam dobre prijatelje i kad god je trebalo da se kaže lijepa riječ za bilo koji naš klub, ja sam to pokušao da uradim. Zašto? Zato što jverujem da ovdašnju produckiju trenera i igrača Evropa mora da poštuje. Za evropsku košarku je strašno važno da u Evroligi budu i Partizan i Zvezda. To bi mnogo smanjilo tenzije. Beograd bi kao grad u kome ljudi vole i razumiju košarku, svake sedmice imao punu Arenu i to bi bila poruka za cijelu Evropu. A mislim da je suvišno da objašnjavam moje emocije prema Partizanu i koliko mi Partizan znači."

Popularni "Žoc" je potom odgovarao na riječi Dražena Dalipagića koji je ndeavno izjavio da bi njegov povratak u Partizan u ovom trenutku bio baš neobičan potez.

"Šta god da odgovorim, može da se protumači na ovaj ili onaj način, ali mogu da kažem, na primjer, zar ludost nekad nije dobra? Kada sam 1991. u 31. godini ženi rekao da više nisam igrač, već trener, čudno me je pogledala i rekla 'Dobro, sjedi, odmori se'. Suština je u ovome - znam koja je moja cijena u Evropi, ali to ne može da bude presudno da bih otišao negdje da radim, nego ambicija", poručio je Obradović.

Osim Partizana, on se dotakao i priče o eventualnom odlasku u NBA, koja se nebrojeno puta pominjala u medijima. Ipak, tamo neće ići.

"U NBA sigurno ne. Mislim da je to začarani krug koji će veoma teško da se probije. Oni ne vjeruju trenerima iz Evrope, to je očigledno. Čak ni trenerima koji su zapravo Amerikanci, kao što je Dejvid Blat, koji se oformio kao trener u Izraelu", istakao je Željko Obradović za "NIN".

(MONDO/NIN)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC