• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko odbije da igra za Srbiju - nikad više u reprezentaciji: Legenda podigla glas! "Razumijem Jokića, ali ovu dvojicu..."

Autor Dragan Šutvić

"Zbog igara u reprezentaciji te zovu Srbinom", poručio je Goran Grbović nakon odluke pojedinih igrača iz NBA da ne igraju za državni tim ovog ljeta na Olimpijskim igrama.

 srbija košarka nikola jokić goran grbović ko odbije poziv nikad više u reprezentaciju Izvor: MN PRESS

Odluka najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića da ne igra za reprezentaciju Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama podigla je dosta prašine u javnosti.

Dok čekamo i zvaničnu potvrdu tu odluke nakon razgovora sa selektorom Igorom Kokoškovim, stiglo je objašnjenje da MVP neće igrati zbog umora i trudnoće supruge Natalije Maćešić, a osim njega najvažniji turnir preskaču i Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski.

Možda će vas zanimati

Nije to prvi put da selektoru "otkažu" košarkaši koji su imali naporne sezone, ili jednostavno žele da se spreme za narednu godinu, a taj trend se ne dopada legendarnom Goranu Grboviću.

Podsjetivši na primjere Huana Karlosa Navara i Paua Gasola, koji ni po koju cijenu ne odbijaju da igraju za reprezentaciju Španije, "pecnuo" je igrače iz NBA lige koji su sada, i ranije, preskakali nastupe za državni tim.

Možda će vas zanimati

"Igranje u NBA je profesionalizam, ali reprezentacija je nešto drugo. Zbog igara u reprezentaciji te zovu Srbinom. Zato kažem, mogu da razumijem, ali ne mogu da opravdam Jokića. Sport je neka vrsta zamjene za rat. Ratovi su se prekidali zbog Olimpijskih igara", rekao je Goran Grbović za "Blic" i potom podvukao:

"Ja da sam selektor nikada u reprezentaciju ne bih zvao igrače koji su odbili da igraju za svoju zemlju".

Izvor: Profimedia

Grbović kaže da nema veće časti nego "predstavljati svoju zemlju u sportu, kulturi, nauci i vojsci", ali da poslije svega razumije Jokića jer je odigrao 109 utakmica od avgusta, međutim dodaje da "ne može da podrži kada neko odustaje od Olimpijskih igara".

"Ako neko predstavlja Srbiju na najbolji mogući način, onda je to Jokić jer je MVP, odnosno najbolji igrač u NBA. On je najbolji igrač na svijetu u konkurenciji tolikih Amerikanaca. Možete zamisliti koliko je morao truda da uloži da bi stigao do te titule. Zato ga i ne treba osuđivati i napadati što je odlučio da ne igra na Olimpijskim igrama. Ali, problem je što se ta odluka reflektovala na mlađe igrače pa su tako i Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić odbili reprezentaciju", rekao je Grbović o mladim košarkašim koji nastupaju za Oklahomu i Golden Stejt.

"Ja samo postavljam koji su to njihovi razlozi da odbiju reprezentaciju? Pa oni su tek zakoračili u NBA, nisu postigli ni dva odsto onoga što je Jokić uradio, a neće da igraju za svoju zemlju", zaključio je bivši košarkaš Partizana.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC