• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri šalju drim-tim na Olimpijske igre, 6 zvijezda već tu: Srbija mora bez Jokića, a njima igraju Durent, Lilard...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjedinjene Američke Države su najveća sila u košarci i pitanje je da li iko može da ih zaustavi. Uz to, Srbija će biti bez Nikole Jokića.

 sad strašan tim na olimpijskim igrama u tokiju 2021 Izvor: Profimedia

Amerikanci žele da osvoje četvrto uzastopno zlato u košarci na Olimpijskim igrama, pa su zbog toga spremni da u Tokio pošalju strašan tim - mnogo jači od onog koji je nastupao na Mundobasketu i izgubio od Srbije u meču za peto mjesto.

Uprkos tome što je NBA sezona bila naporna, i tokom nje je došlo do dosta povreda, neki od najboljih košarkaša svijeta već su pristali da igraju za Amerikance na Olimpijskim igrama.

Možda će vas zanimati

Za sada je šest superstarova putem medija obavijestilo selektora Grega Popovića da računa na njih na Olimpijskim igrama, a na prvi pogled djeluje da će ih i uvrstiti u roster od 12 mjesta pod uslovom da budu zdravi.

Posljednji u nizu igrača koji žele da budu dio drim-tima je Kevin Durent, koji je imao tešku povredu Ahilove tetive, ali želi još jedno zlato oko vrata - ukupno treće.

Prije toga su i Demijan Lilard, Džejson Tejtum, Bredli Bil i Devin Buker istakli da imaju namjeru da igraju prvi put na Olimpijskim igrama, dok je poruku selektoru poslao i Drejmond Grin - osvajač zlatne medalje iz 2016. godine.

Kevin Durent
Izvor: MN PRESS

Popović će uskoro saopštiti spisak za trening kamp, a poznato je da na njemu neće biti Lebrona Džejmsa, Džimija Batlera i Entonija Dejvisa koji žele predah ovog ljeta.

Što se tiče Stefa Karija, i dalje je neodlučan, pa je nedavno izjavio da su šanse 50-50

Ipak, i bez njih trojice, Amerikanci posjeduju ogroman kvalitet i jasno je da će biti apsolutni favoriti na Olimpijskim igrama posebno jer je Srbiji otkazao Nikola Jokić, premda "orlovi" prvo treba da se kvalifikuju i to bez Bogdana Bogdanovića.

Ovo je inače širi spisak reprezentacije SAD od kog će Greg Popović izabrati samo 12 imena za Olimpijske igre koje počinju 23. jula:

Bam Adebajo, Herison Barns, Bredli Bil, Devin Buker, Malkolm Brogdon, Džejlen Braun, Majk Konli, Stef Kari, Demar Derozan, Andre Dramond, Kevin Durent, Pol Džordž, Drejmond Grin, Džejms Harden, Montrezl Harel, Džo Heris, Tobajas Heris, Gordon Hejvord, Dvajt Hauard, Brendon Ingram, Kajl Irving, Kajl Kuzma, Kavai Lenard, Demijan Lilard, Bruk Lopez, Kevin Lav, Kajl Lauri, Džaval Mekgi, Kris Midlton, Donovan Mičel, Viktor Oladipo, Kris Pol, Mejson Plamli, Džejson Tejtum, Majls Tarner, Kemba Voker, Rasel Vestbruk, Derik Vajt, Džeret Alen, Erik Gordon, Džerami Grant, Blejk Grifin, Džru Holidej, Deandre Džordan, Zak Lavin, Džulijus Rendl, Dankan Robinson, Mičel Robinson, Fred Vanvlit, Džon Vol, Zajon Vilijamson, Kristijan Vud i Trej Jang.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC