• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gledao orlove na TV-u, sada je dio njih! Petrušev očaran što igra za Srbiju - Da mi je neko pričao, ne bih vjerovao...

Filip Petrušev ne krije koliko je uzbuđen što će biti dio tima koji će probati da se kvalifikuje na Olimpijske igre.

 reprezentacija srbije filip petrušev izjava Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije protiv Meksika položili su posljednji test pred kvalifikacije za Olimpijske igre. Sada je vrijeme da se obezbijedi viza za Tokio, a jedan od junaka biće i talentovani košarkaš Mege.

Filip Petrušev ne može da sakrije da je ponosan jer će sa orlovima koje je do juče gledao na televizoru sada zajedno satajati na parketu i probati da izbori odlazak na Olimpijske igre.

 "Gledao sam kod kuće, sa porodicom. Gledaš svoju zemlju na najvećem takmičenju na svijetu. Osećaš se kao fan. Ove godine je drugačije, imam šansu da se borim za mjesto koje vodi u Tokio. Da mi je neko rekao da ću za četiri godine biti u situaciji da to radim, ne bih vjerovao. Presrećan sam i tu sam da pomognem kako mogu", rekao je talentovani Filip.

Petrušev je tokom Akorpolis kupa pokazao da je "zaradio" dres reprezentacije, a sada ambiciozno gleda na sljedeći cilj odnosno Tokio!

"Osjećam se sjajno, drugačije je nego u klubu. Imam drugačiju ulogu, ali podredio sam se timu i tim je na prvom mjestu. Olimpijske igre su na prvom mjestu, ali možda mi je čak i lakše jer igram sa najboljim igračima koje Srbija ima", iskren je bio Petrušev.

Izvor: MN PRESS

Megin košarkaš protiv Meksika je pokazao nekoliko sjajnih akcija zajedno sa kapitenom Milošem Teodosićem, o kome ima samo riječi hvale.

"Moje da napravim što bolji blok, da se spustim ka košu. Teo je tu da napravi pravo rješenje. Šta reći o njemu, sve je suvišno",istakao je 21- košarkaš, a zatim komentarisao i Bobija Marjanovića kojim je oduševljen

"Bobi je ekstremno komunikativan, non stop se šali. Podržava svakoga i stvarno je sjajno imati ga za saigrača. Što se tiče košarkaške strane, Bobi je jedan u milion, specifičan je", nahvalio je Petrušev NBA zvijezdu.

Iznio je i svoje gledište povodom toga što tokom ljeta u timu neće biti Nikola Jokić, i odgovorio na pitanje da li će to ekipi stvoriti pritisak.

"Ne samo na mene, na cijelu ekipu, pogotovo visoke igrače. Jokić je jedan je od najboljih igrača na svijetu, ali igramo sa onim što imamo. Srbija ima veoma kvalitetne igrače, sigurno da ćemo nadomjestiti", zaklučio je Petrušev.

Reprezentacija Srbije od 25. juna se  nalazi u "balonu", a kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre počinje 29. juna.

U grupi A, rivali reprezentacije Srbije biće Dominikanska Republika i Filipini, dok će se u grupi B takmičiti Senegal, Italija i Portoriko.

Samo pobjednik turnira će obezbijediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC