• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uradio šta se ne radi, naljutio Željka Obradovića i Panatinaikos: Kako je Bili "izdao" PAO i postao legenda Olimpijakosa

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Osvojio je tri titule Evrolige, odigrao neke nezaboravne utakmice i sezone, a mnogi će ga zauvijek pamtiti po jednom od najzvučnijih transfera u istoriji evropske košarke.

 vasilis spanulis zavadio panatinaikos i olimpijakos Izvor: MN PRESS

Velika era Olimpijakosa i grčke košarke je završena - Vasilis Spanulis (38) otišao je u penziju.

Nezaboravni grčki as, koji je zavadio najveće atinske klubove i sa oba postao šampion Evrope, ozvaničio je kraj karijere i to nakon što je razdužio i opremu kluba i grčke reprezentacije.

Možda će vas zanimati

Očekivano, na tu vijest reagovali su svi - i njegovi aktuelni i bivši saigrači, aktuelni i bivši rivali, javili su se i srpski asovi, poput Bogdana Bogdanovića iz Amerike, javio se i Luka Dončić sa priprema Slovenije, čestitali su mu i igrači najvećeg rivala Panate - Nemanja Nedović, Mario Hezonja...

A kao najveće iznenađenje i dokaz koliko je "Bili" veliki, javio se zvanično i Panatinakos - klub kojem je Spanulis zadao tako bolan udarac kada je otišao da mu godinama nisu oprostili ni ljudi iz kluba, ni navijači, a ni Željko Obradović.

"Zeleni" iz Atine, za koje je igrao od 2005. do 2006, pa od 2007. do 2010, oglasili su se na Tviteru, porukom:

"Vasilise Spanulise, čestitamo na sjajnoj karijeri. Srećno čime god se budete bavili u nastavku života."

Poslije toliko godina, oprostili su ili su bar potisnuli sve negativno što osjećaju prema njemu i dalje, bez obzira na to koliko ih je 2010. povrijedio.

A povrijedio ih je do srži!

OBRADOVIĆ NIJE HTIO DA PRIČA O NJEMU

Legendarni "Žoc" bio je trener Panate kada je Spanulis poslije osvojene jedne Evrolige u zelenom odlučio da napravi potez koji se ne pravi i da ode u Olimpijakos, gdje je odmah počeo da piše istoriju sa Dušanom Dudom Ivkovićem.

Obradović godinama nije htio da javno govori o njemu, pa je i u intervju Mondu 2013. rekao: "O njemu ne dajem izjave. I on i ja znamo šta se događalo, to je dovoljno". Takođe, i Spanulisov agent Miodrag Miško Ražnatović govorio je o tome koliko su u Panati bili ljuti zbog tog transfera.

"Izuzetno sam sarađivao sa Panatinaikosom i Željko Obradović je bio moj blizak prijatelj. Ipak, Vasilis Spanulis je htio da promijeni klub i da ode negdje gdje će biti lider. U razgovoru sa Olimpijakosom zaključio je da je to najbolja sredina za njega, a zajedno smo zaključili da je to prelazak koji se ne radi. To je neuporedivo sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Naravno, znao sam da će moji odnosi sa Panatinaikosom i Željkom Obradovićem biti pogoršani ako se to realizuje, ali uopšte nisam obraćao pažnju na to. Radio sam potom transfer kao da je svaki drugi. Ugovor je bio odličan, transfer je bio kompletiran, a objavljeno je tek kada se iz 'zelenog' dijela grada bezbjedno preselio u 'crveni'", rekao je Ražnatović prije nekoliko godina.

"REKLI SU MI - BOLJE NE IDI NA UTAKMICE"

Izvor: MN PRESS

Ražnatović je otkrio da se dugo nije pojavljivao u hali Panatinaikosa poslije tog transfera.  

"Tri godine potom nisam 'potpisao' nijednog igrača sa Panatinaikosom, a pet godina nisam išao na njihove utakmice, jer su mi rekli da znaju kako izgledam i da je bolje da ne dolazim. Željko Obradović se naljutio i već sedam godina ne razgovara sa mnom i to nije uticalo na odlazak igrača koje zastupam u Fenerbahče", dodao je Ražnatović tokom 2017. godine.

Očekivano, strasti su se stišale, Spanulis je postao legenda Olimpijakosa, vodio ga je do najviših vrhova dva puta - u Istanbulu 2012. i Londonu 2013. i zaista je otišao kao jedan od najvećih koje je Grčka imala.

Tačnije, mnogi bi rekli i da je bio najveći, bez obzira na sva dostignuća legendarnog Nikosa Galisa, zvjezdane dane Panatinaikosa sa neponovljivim Dimitrisom Dijamantidisom ili na čudesne uspjehe Janisa Adetokumba u NBA ligi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC