• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima samo 7 zdravih igrača – ali ovi momci to mogu: "Orlovi" su ranjeni pravili čuda, sad "Pionir" mora da GORI!

Autor Nikola Lalović

Vrijeme je da "Pionir" ponese srpske momke u nemoguću misiju, vrijeme je da ranjena Srbija ipak pokaže da joj je i u ovakvoj situaciji mjesto u eliti!

 srbija olimpijske igre igor kokoškov povrede Izvor: MN PRESS

Ova sezona je svuda donijela mnogo problema i povreda, svi smo znali da Srbija neće biti kompletna na kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali ovo što se dešava je zaista previše!

Ognjen Dobrić je najnoviji na listi povrijeđenih igrača koja stvara glavobolju Igoru Kokoškovu, tako da se broj košarkaša sa inicijalnog šireg spiska koji su povrijeđeni povećao na čak 13!

Evo kompletnog spiska povrijeđenih:

U subotu od 16 časova Srbija igra sa Portorikom, a na polufinalnom meču koji očekuje naše košarkaše na klupi će sjediti 11 igrača. Stefan Jović je definitivno izgubljen, a još četvorica su pod znakom pitanja. 

Ipak, dok čekamo da vidimo kakva će biti situacija sa Vasilijem Micićem, Ognjenom Dobrićem, Nikolom Kalinićem i Nemanjom Bjelicom, vjerujemo u prolaz dalje! 

PROBLEM NA 4, RUPA I NA 1 – ALI SNAGA NA CENTRU!

Izvor: MN PRESS

Od svih povreda koje Srbija ima najveći problem stvara stanje Nemanje Bjelice. On je jedina "čista" četvorka u timu i bez njega su Filipini uspeli da iskoriste "rupu" u skoku Srbije i dominiraju pod košem. 

Dobra vijest je da je ipak selektor Kokoškov otkrio da je stanje sa njim, kao i sa Vasilijem Micićem sve bolje. Djeluje da će igrati protiv Portorika, mada ne potpuno zdravi.

"Vidjećemo da li će igrati Kalinić, dok se Micić i Bjelica osjećaju bolje što su dobri znaci", rekao je pred meč selektor Srbije.

Ipak, pod košem će Srbija sigurno biti dominantna. Portoriko nema centre koji bi mogli da pariraju Bobanu Marjanoviću i Filipu Petruševu. Na meču koji su "orlovi" igraju sa Portorikom na “Akropolis kupu” Filip Petrušev je sasuo 21 poen, a Boban Marjanović u nešto manjoj minutaži 11. Sada će dodato “stisnuti gas” naši centri.

Zdravi su, sp[remni i na njima je da povuku tim, skokovima, poenima, ali i otvaranjem prostora za ostatak tima. Ako počnu dobro, Portoriko će morati da "skuplja" na njima, a i bez povrijeđenih igrača Srbija ima Anđušića, Avramovića, Dragana Milosavljevića i naravno kapitena Miloša Teodosića spremne da uvijek pogode trojku.

KO JE POTPUNO SPREMAN?

Košarkaši Srbije koji ne osjećaju nikakve zdravstvene probleme pred meč sa Portorikom su: Miloš Teodosić, Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Dragan Milosavljević, Dejan Davidovac, Filip Petrušev i Boban Marjanović. 

Stefan Jović ne može da igra, a pod znakom pitanja su Vasilije Micić, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica. 

Na pleju bi takođe Srbija mogla da ima problem. Jović je definitivno izgubljen na duže vrijeme, Micić je rovit, a Teodosić nije blistao na ovom turniru. Ipak je došao u reprezentaciju sa 35 godina i bez dana odmora, ali ovo su situacije koje on voli.

Kada je tijesno, kada je gusto i kada je bitno, Miloš Teodosić je uzimao stvari u svoje ruke i vukao naš nacionalni tim. Tako je počelo sa šutem preko Garbahose, tako se i nastavilo u njegovoj reprezentativnoj karijeri koja je već sada duža od decenije.

Imaće Srbija "rupu" na pleju bez Jovića i sa rovitim Micićem, ali uz motivisanog Teodosića i Avramovića koji je odličan u prenosu lopte to neće biti nepremostiva prepreka.

SNAGA PIONIRA, LAVLJE SRCE "ORLOVA"

Izvor: MN PRESS

U ovakvoj situaciji "Pionir" jednostavno mora da "gori". Publika će morati da pomogne naših reprezentativcima i moraće da ih pogura ka pobjedi koja je neophodna. 

Ogroman će to biti podstrek na izabranike Igora Kokoškova, a uz to tu je i lavlje srce našeg tima. Mnogo puta je naš tim u ovakvim situacijama pokazivao da reprezentacija izvlači najbolje iz srpskih košarkaša.

Sjetite se samo Eurobasketa 2017. godine, kada su "orlovi" otišli na takmičenje bez Nikole Jokića, a lideri tima Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica su bili povrijeđeni.

Iskusni Marko Simonović i Miroslav Raduljica su takođe morali da odustanu od takmičenja bez povreda, a Branko Lazić je krenuo na EP, ali zbog povrede praktično i nije igrao.

Tada je Igor Kokoškov stao između ranjenih "orlova" i zlata. Četiri godine kasnije smo na istoj strani. U subotu čekamo da ih uvede u finale.

On to može. "Orlovi" to mogu.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC