• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlovi, još 2 pobjede do Olimpijskih igara: Ranjena Srbija napada Portoriko, može li do finala u Pioniru?

Autor Nebojša Marković

Okršaj Srbija - Portoriko odlučiće ko će u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a srpski košarkaši imaju dosta problema.

 olimpijske igre kvalifikacije srbija portoriko Izvor: MN PRESS

Vrijeme je za završne bitke za plasman na Olimpijske igre.

Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu protiv Portorika igra prvi od dva presudna meča na putu ka najvećem sportskom događaju u Tokiju!

Olimpijski vicešampioni su posle više problema nego što je bilo očekivano savladali Dominikansku Republiku i Filipine, a sada je red na polufinale.

U subotu od 16.00, Srbija će sa samo sedam zdravih igrača u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" izaći na megdan Portoriku. Selektor Igor Kokoškov već uveliko ima brojnih problema sa sastavljanjem tima, ali za ovu generaciju to ne smije da bude prepreka.

Ulog su Olimpijske igre i šansa da se brani uspjeh ostvaren u Rio de Žaneiru prije pet godina.

Anketa

Hoće li se košarkaši Srbije plasirati na Olimpijske igre?

  • Hoće, i sa problemima smo najbolji

    100% (14)

  • Neće, imamo previše povređenih igrača

    0% (0)

Hoće li se košarkaši Srbije plasirati na Olimpijske igre?

Rezultati

KAKVO JE STANJE U REPREZENTACIJI SRBIJE?

Nimalo dobro. Selektor Kokoškov je mogao da pozove 12 igrača za ovaj kvalifikacioni turnir, a protiv Portorika će na raspolaganju moći da ima najviše 11 igrača. Povreda Stefana Jovića je takva da on neće biti na klupi "orlova", a još četiri igrača su pod znakom pitanja.

Ostaje da se vidi koliku ulogu će moći (i da li će uopšte moći) da dobiju Vasilije Micić, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica.

Od zdravih igrača, tu su Miloš Teodosić, Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Dragan Milosavljević, Dejan Davidovac, Filip Petrušev i Boban Marjanović, pa će Srbija morati da rješava probleme na pozicijama "jedan" i "četiri".

PORTORIKO ODIGRAO SAMO JEDAN MEČ U BEOGRADU

Rival je selekcija Portorika koja je u četvrtak namučila Italiju, što je bio i njihov jedini meč na turniru. Italija je slavila 90:83, ali su oba tima direktno prošla u polufinale, jer reprezentacija Senegala nije došla u Beograd.

Najbolji u timu Portorika na tom meču bio je bek Gijan Klavelj sa 24 poena i bilo bi dobro da mu "orlovi" ne dozvole da se "razmaše" u polufinalnom susretu. Geri Braun Ramirez je takođe privukao pažnju sa 16 asistencija i devet skokova.

Pobjednik ovog polufinalnog susreta u finalu će igrati protiv boljeg iz meča Italija - Dominikanska Republika, koji je na programu u subotu od 13.00. Samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC