• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrali smo kao sr*nje, nestaćemo za pet godina! Nemanja Bjelica izbacio sve iz sebe - ovo je VELIKA sramota!

Autor Mladen Šolak

Član reprezentacije je od 2009. i nije ostvario san da zaigra na Olimpijskim igrama. Prošli put je razlog za to bila njegova povreda, a sada loša igra čitavog tima.

 nemanja bjelica nesta'emo ya pet godina Izvor: MN PRESS

Nemanja Bjelica (33) odigrao je jako loš meč protiv Italije, kao i velika većina ekipe Srbije, a poslije susreta i propuštene velike šanse kritikovao je i sebe i cijeli tim.

Nakon što je pogodio samo dva od devet šuteva iz igre i jednu od šest trojki, "Beli" je najprije u miks-zoni rekao da je nastup Srbije u bolnom porazu bio katastrofalan, a onda je na konferenciji za novinare govorio još oštrije.

"Velika je sramota kako smo izgubili. Pokušaću da budem iskren. Prije svega, ja kao jedan od najstarijih igrača, nisam danas bio spreman da igram. Šta je razlog? Mislim da to nije važno. Igrali smo kao sranje i ako kažem da smo pokušali da obezbijedimo vizu za Tokio... Bolji tim je pobijedio. Sa ovim stavom ne možemo da igramo košarku. Igranje za reprezentaciju je drugačiji sport. Neću da govorim o pritisku i drugim stvarima, ali ako nisi ovde 100 odsto, ne možeš da pobijediš. Šta mogu da kažem? Mogu da se izvinim ljudima, navijačima koji su došli večeras. Naš stav mora da se promijeni", rekao je on.

Bjelica je iznio i upozorenje da pristup naših reprezentativaca mora iz korijena da se mijenja.

"Zapravo, srećan sam što sam bio deo ovog tima kao i prije dvije godine u Kini. Nešto mora da se promijeni jer za pet godina nećemo postojati ako se ovako budemo ponašali i ako naš stav bude ovakav. Talenti ne pobjeđuju. Moramo da imamo igrače koji će biti ovdje 100 odsto spremni. Mentalno moramo da budemo spremni. Korona i mjehur nisu izgovori. Velika je sramota i nije do trenera, već do igrača. Sada mogu sat vremena da pričam".

Najiskusniji igrači Srbije imali su jako mali doprinos. Bjelica je dao jednu trojku, a Teodosić nijednu iz šest pokušaja. uz samo pet poena i jedan pogodak iz igre.

"Bolji tim je pobijedio, imaćemo duže ljeto da se pripremimo za sezone, ali prije svega preuzeću odgovornost kao igrač koji ima više iskustva. Ako imamo Miloša Teodosića da igra 40 minuta presing po cijelom terenu, nešto nije u redu sa nama".

"Ovo nije šala. Igranje za reprezentaciju nije šala. Ne brinem o tome da li je pritisak ili nešto drugo, ali morate da budete spremni 100 odsto svakog dana. Sada mi je lako da pričam o tome kako je bitno igrati za reprezentaciju", rekao je Bjelica.

U nedjelju on nije bio spreman, a ni skoro svi "orlovi". 

Bjelica je član reprezentacije još od 2009. i još nije nastupio na Olimpijskim igrama, jer u ljeto 2016. zbog povrede nije mogao da igra u Riju. Naš tim neće biti u Tokiju, kao što prije Rija ni Bjelica ni Srbija nisu bili ni u Londonu 2012. i Pekingu 2008.

Za ovakvu košarkašku naciju je jedan turnir u četiri olimpijska ciklusa ipak premalo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC