• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva završnica! Juniori poslije velike drame u četvrtfinalu SP: Srbija preživjela Japan, sad napad na medalju! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jović je ponovo na maestralan način predvodio srpsku U19 selekciju do mjesta među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu u Letoniji.

 košarkaška reprezentacija srbije plasirala se u četvrtfinale mundobasketa Izvor: Twitter/@FIBA/Printscreen

I dok košarkaška Srbija i dalje vida rane posle debakla u kvalifikacijama za Olimpijske igre, juniorska selekcija pokazuje da je budućnost i dalje svijetla.

Mladi košarkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina i to dramatičnom pobjedom protiv Japana 89:86!

Možda će vas zanimati

Selekcija Zorana Lukića uspjela je da bez poraza stigne do osmine finala Mundobasketa za juniore u Letoniji, a potom i da tamo savlada raspoložene Japance koji su na tri sekunde prije kraja promašili šut za produžetak.

Bio je ovo meč u kojem su "orlići" vodili tokom čitavog meča, osim u kratkom preiodu sredinom druge četvrtine. Ipak, ta prednost nikada nije bila previše ubjedljiva, maksimalno je iznosila 11 poena u trećoj dionici, a u finišu je viđena drama.

U četvrtoj četvrtini je Japan uspio da se vrati u igru uprkos dvocifrenom zaostatku, u završnici se igralo "koš za koš", da bi pri rezultatu 83:81 Nikola Jović pogodio dva važna slobodna bacanja.

Sve je postalo komplikovano kada je Škobalj napravio faul nad Ivašitom pri šutu za tri poena. Japanac je pogodio sva tri slobodna bacanja i na 16 sekundi prije kraja je bilo samo 87:86 za srpsku selekciju.

Ipak, poslije faula Japanaca, Stefan Todorović je pogodio oba slobodna bacanja za konačnih 89:86, a da bi upravo Ivašita na tri sekunde prije kraja bio neprecizan pri šutu za tri poena i izjednačenje.

Maestralni Nikola Jović je vodio Srbiju do pobjede sa 28 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Mihailo Mušikić pratio sve sa 17 poena, 10 skokova i pet asistencija. Dvocifreni u Srbiji bili su i Filip Škobalj sa 14 i Mihailo Petrović sa 11 poena.

U redovima Japana se najbolje pokazao Ibu Jamazaki sa 23 poena, Ivašita i Ju Kibajaši su ubacili po 13, dok je Taijo Motoda dodao 12 poena. Srbija će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva za juniore igrati protiv boljeg iz meča Argentina - Turska.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC