• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuga, nevjerica i bol! Apsolutno su svi krivi: Legenda razočarana u košarkaše - Ovo nije običan poraz!

Autor Dragan Šutvić

Dragan Kapičić podijelio je svoje utiske o neuspjehu košarkaša Srbije.

 srbija košarka olimpijske igre dragan kapičić Izvor: MN PRESS

Poraz koji i dalje boli i boljeće Srbiju.

Legenda jugoslovenske košarke Dragan Kapičić u intervjuu za Kurir govorio je o porazu reprezentacije Srbije od Italije u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i nevjerici koju je osjećao nakon meča.

Možda će vas zanimati

Retko ko je očekivao da "orlove" nećemo gledati u Tokiju, pa je tako pored mnogih košarkaših legenda duboko razočaran i proslavljeni košarkaš Crvene zvezde.

"Gledao sam utakmicu, nervirao se kao i svaki Srbin u tom trenutku. Jednostavno, tuga i nevjerica, bol. Ne znam kako bih opisao kako se osjećam zbog toga što ne idemo na Olimpijske igre. Teško je. Ko je ovo očekivao da budemo iskreni", isken je legendarni Kapičić.

Primjetno je bilo da košarkaši Srbije nisu "izgorjeli" na terenu onako kako samo oni znaju. 

"Evidentno je da nešto nije štimalo. Ja jesam cijeli svoj život posvetio košarci, ali ne mogu sad da uperim prstom u nekog i da kažem: "E, on je kriv". Kao gledalac mogu da uočim da igrači nisu ni približno dali svoj maksimum. Nema to nikakve veze što su oni imali naporne sezone i sad su umorni pa im se desio poraz. Ovo nije običan poraz, već poraz koji je odredio dalju sudbinu naše košarke, ali ja uvijek vjerujem u bolje dane", istakao je nekadašnji košarkaš.

Nanizali su se problemi u reprezentaciji, Nikola Jokić nije bio tu, izostao je zbog povreda čitav niz igrača, ali Kapičić vjeruje da su svi koji su protiv Italije izašli na parket imali odgovornost.

"Čujem da mnogi govore kako su nam falili neki igrači poput Lučića, Gudurića, naravno Jokića, ali ne slažem se sa tim. Ljudi koji su igrali su opasni igrači. Neki igraju u NBA, a neko je MVP Evrolige znate. Tako da to ne pije vodu. Takvi igrači moraju da ginu bez obzira na formu ili protivnika", poručio je Kapičić.

Bivši predsjednik Košarkaškog saveza Srbije smatra da selektor nije glavni krivac za bolni poraz. Igor Kokoškob smirivao je situaciju nakon neuspjeha i objašnjavao kakonema drame, a Kapičić vjeruje da je sistem pogrešan.

"Neko će svu krivicu svaliti na selektora. Kokoškov jeste tu bitan šraf, ali ne i jedini krivac. Nešto da bi funkcionisalo, svaki segment cjeline mora da funkcioniše. Po meni je problem u sistemu. Ne forsiramo dovoljno mlade talente, a Srbija ih je puna. Šaljemo ih odmah u inostranstvo, a oni su naše blago. Treba graditi budućnost srpske košarke upravo od takvih igrača", objasnio je bivši as Zvezde.

Krivicu je podijelio ravnopravno, nikoga nije izdvojio, a od velikih imena u reprezentaciji očekivao je više.

"Apsolutno svi su krivi! Ne treba opet, ponavljam izdvajati samo selektora. Jeste da on organizuje igru, određuje ko ulazi u igru, kreira akcije i ostalo, ali igrači kalibra poput Teodosića, Bjelice, Marjanović, morali su da poguraju ove mlađe momke i da odvedu košarkašku naciju na Olimpijske igre. Meni je i dalje neshvatljivo da ne idemo u Japan", razočaran je Kapičić.

Iz razloga što se Srbija smatra  za zemlju košarke vizu za Tokio već je stavila u džep koji je izgleda bio bušan. 

"Najviše smo očekivali od njih na tim Olimpijskim igrama, a oni se nisu ni plasirali. Zaista mi je ovo sve još neobjašnjivo. Ali kažem, zaboraviti poraz što prije, ne volim riječ debakl, pa što više forsirati mlade srpske talente", završio je Dragan Kapičić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC