• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne smijemo da izgubimo Jokića, a Kokoškov da ostane: Rebrača brani selektora - Ne hvata za vrat, kako sad nema pojma!?

Autor Dragan Šutvić

Čuveni srpski košarkaš Željko Rebrača komentarisao je neuspjeh Srbije osvrnuvši se na status Igora Kokoškova i Nikole Jokića.

 rebrača jokić kokoškov komentar Izvor: MNPRESS

Razočarali su sve košarkaši Srbije pošto nisu uspjeli da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju iako su se za vizu borili u Beogradu, pred domaćim navijačima.

Nisu "orlovi" bili u najjačem sastavu, ali nisu ni Italijani, međutim to im nije smetalo da izgledaju mnogo bolje od Srbije u finalu. Srpski igrači su sa neprijatnih "minus 24" uspjeli da spuste na prihvatljivu razliku (102:95), međutim to je otvorilo mnoga pitanja po pitanju budućnosti reprezentacije.

Možda će vas zanimati

Već su smijenjeni mnogi selektori reprezentacija koje se nisu plasirale na OI, dok za sada nema informacija šta će se desiti sa Igorom Kokoškovim koji je manje od dvije godine na toj funkciji.

Ako pitate košarkašku legendu Željka Rebraču - trebalo bi zadržati selektora i imati strpljenja.

"Ja tu ne bih pravio promjene, mislim da Kokoškov ima veliki trenerski kvalitet. Treba nastaviti dalje sa njim, dati mu šansu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu naredne godine. Ako budemo mijenjali selektora poslije nekoliko utakmica, promijenićemo ih 25 u ne tako dugom periodu", rekao je Željko Rebrača za "Večernje novosti" i nastavio da brani selektora.

"Sa toliko malo vremena za treninge, Kokoškov nije mogao da postavi sistem igre. Mislim da je u takvoj situaciji veći dio odgovornosti na igračima nego na treneru".

Mnogi su komentarisali i da je Igor Kokoškov "netipičan" trener za srpske uslove. Nije od onih koji galame i viču na igrače, pošto se trenerski praktično školovao u SAD gdje važe drugačiji principi, pa da li je to možda pogrešan pristup kada ste na klupi Srbije?

Izvor: MN PRESS

"To nije nešto što nismo znali prije nego što je postao selektor. Nije on godinama radio u NBA zato što je nekog hvatao za vrat, već zato što ima određemni kvalitet. Amerikanci su ga procijenili i dali mu šansu, Fenerbahče ga je doveo zato što smatra da ima kvalitet da vodi evroligaški tim sa velikim ambicijama. Pričati sada da nema pojma je potpuno neutemeljeno. Kokoškov je vrhunski trener, samo mu je potreban vremenski period dovoljan da uspostavi svoj sistem", kazao je Rebrača.

Izvor: Profimedia

Svi su očekivali i da će Nikola Jokić biti uz reprezentaciju ovog ljeta, ali je MVP odlučio da odmori poslije teške sezone u NBA i zbog toga su mnogi bijesni na njega.

"Navijački, nadao sam se da će igrati. Imao je fenomenalnu sezonu, ali se maksimalno potrošio igrajući konstantno na vrhunskom nivou. Nije nikoga dovodio u zabludu, rekao je da se ne osjeća dobro i da ne bi pružio ono što se od njega očekuje. Kritike bi bile još gore da se pojavio i nije dao ono što svi očekuju. Jokić nam je bitan, on je naš najbolji igrač, treba ga razumjeti. Biće još svjetskih i evropskih prvenstava, olimpijskih igara", kazao je Rebrača i za kraj zaključio:

"Ne smijemo da izgubimo Jokića!".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC