• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolje da su se potukli u svlačionici! Tu nema demokratije: Đurović o debaklu - svi mi kažu "šamar, bruka, katastrofa"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznati trener Vlade Đurović komentarisao je veliki neuspjeh košarkaša Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre

 kosarkasi-srbije-bolje-da-su-se-potukli. Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije doživjela je debakl u posljednjem kvalifikacionom meču za plasman na Olimpijske igre.

Možda će vas zanimati

Poraz od Italije znači da Srbija neće igrati u Tokiju ovog ljeta, a zbog toga se mnogi već pitaju kakva budućnost čeka Igora Kokoškova na mjestu selektora nacionalnog tima.

Poznati trener i skaut Marin Sedlaček govorio je za MONDO o narednim potezima koji čekaju košarkaše Srbije a iskusni stručnjak Vlade Đurović dao je za "Tanjug" svoje viđenje neuspjeha Srbije.

On je napravio paralelu sa ženskom košarkaškom reprezentacijjom Srbije i njenim nastupima na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, kada je osvojeno zlato.

"Ženska košarkaška reprezentacija je atletski slabija od Francuske jedno sedam puta, a od Španije, Belgije i Italije bar dva-tri puta. A one su pobijedile i idu na Olimpijske igre, a muškarci ne. Tamo nema demokratije, tamo je Marina Maljković. Ali Francuska je, koja je ubjedljivo jača od naše ekipe, da je imala trenera koji je malo stroži, to bi bilo drugačije", rekao je Ðurović Tanjugu.

Ðurović ističe da je neodlazak u Tokio težak udarac za spsku košarku, ali i objasnio da će se "igra pod obručima" oporaviti od toga.

"Kada sam jutros išao u samoposlugu i da kupim novine, troje ljudi me srelo i pitalo sa tri različita epiteteta: Da li ste gledali onu katastrofu, kako ćemo da se oporavimo od ovog šamara i da li ste vidjeli onu bruku. Mnogo je težak udarac za našu košarku, ne kažem da je to tolika katastrofa, da ne možemo da se oporavimo ... Oporavićemo se mi, jer se ovdje uvijek javljaju talenti. Evo juniorska reprezentacija koja iga na Svjetskom prvenstvu u Letoniji, napraviće rezultat i bar dva igrača iz te reprezentacije će otići u NBA. Biće uvijek igrača kod nas", kaže Ðurović.

"Drugo, svi naši glavni igrači Bogdanović, Jokić, Milutinov, Lučić, niko nema preko 30 godina, vratićemo se mi. Sigurno da treba da se ozbiljno sjedne i da se napravi ozbiljna analiza i da vidimo kako ćemo dalje."

Proslavljeni stručnjak pohvalio je sve igrače koji su došli da igraju za nacionalni tim.

"Gledam igrače došli su umorni, neko će reći i Italijani su. Oni su se odazvali, mogli su da budu nekom ostrvu, da se oni lijepo provedu. Ali oni su došli i igrali su. Za dublju analizu je kako ćemo dalje. Nije moje da ja pričam kako je trebalo da igramo sa Italijom, ja sam dugo penzioner."

Italija je pobijedila Srbiju 102:95, uz odličan šut sa distance.

"Italijani su igrali fantastičnu utakmicu, pogađali su nevjerovatne šuteve. Naša odbrana je morala biti jača, mi nismo ušli ratnički u utakmicu. Ni na poluvremenu se u svlačionici nismo dogovorili nakon prevrnutog stola za masiranje, neke vike. Bolje da su se posvađali, pa izašli. To bi bilo mnogo bolje nego "momci, moramo bolje u odbrani". To kod nas ne ide. Trebalo je da uđemo ratnički, da se potučemo, da svi izađu sa pet grešaka. U dvorani je bila izvanredna atmosfera, publika je htjela da pomogne."

Izvor: MN PRESS

Ðurović kaže da je timu najviše nedostajao Bogdan Bogdanović.

"Najviše je nedostajao Bogdanović i njegove trojke. One više znače nego Anđušićeve. Njemu svaka čast, ali drugačije je kad ih da Bogdanović. On bi svojim primjerom, borbenošću pokazao i drugima. Za Jokića nisam siguran da fali, jer on nije igrač koji bi mogao da prati Polonaru na 10 metara od koša i da igra neki stav, isto kao i Marjanović. Ne znam koliko bi on pomogao, pa ni Milutinov. Lučić bi sigurno pomogao svojom borbenošću. Treba nam dublja analiza, rukovodstvo KSS, stučni štab, da vidimo šta nije bilo dobro, šta je nedostajalo da to popravimo."

Ðurović upozorava da kult reprezentacije mora da se njeguje.

"Bez obzira što imamo talente, plašim se da se taj kult reprezenatacije, kod te djece, Pokuševskog, Smailagića, ne znači ništa. Drugo je kad ti Jokić kaže da je umoran, a drugo kada to kažu klinci od 18 godina. Ne smije da se izgubi kult reprezentacije. Kad igraš za svoj klub, to je nešto drugo, a najveća čast je igrati za dres reprezentacije. Kult mora da se održi. Ove naše djevojke to najbolje pokazuju, pa još kad dođe Amerikanka koja pjeva himnu na našem jeziku šta više da se priča", zaključio je Ðurović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC